Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto: Hanne Hueg

Dansk deltagelse i kæmpe svensk øvelse

Der var dømt action for alle pengene, da 48 hjemmeværnssoldater var inviteret med på øvelse AURORA -  den største svenske nationale militærøvelse i 20 år.

02-10-2017
Der var dømt action for alle pengene, da 48 hjemmeværnssoldater fra Det Bornholmske Hjemmeværn og Sjælland var inviteret med på øvelse AURORA -  den største svenske nationale militærøvelse i 20 år.Vandet sprøjter op langs siderne af de svenskbyggede stridsbåtar H90, der med 35 knob hastigt brager mod den skærgårdsø der skal nedkæmpes for fjender.


I bådene sidder to hold danske hjemmeværnssoldater, som er mere end klar til at angribe en ø med fjender. Et angreb som de har forberedt sig minutiøst på i dagene op til.


Angrebet er en del af øvelse Aurora, som udover dansk deltagelse også havde besøg fra USA, Frankrig, De Baltiske Lande samt Finland og Norge. 


I alt deltog 19.000 i øvelsen. Det danske bidrag var 48 mand. Heraf 40 fra Det Bornholmske Hjemmeværn og otte fra Sjælland. 


Hos Det Bornholmske Hjemmeværn har det, udover oplevelsen, også givet en masse erfaring, som man kan tage med videre.


“Det har været en rigtig god afprøvning af vores beredskabskoncept. De fleste af vores folk var fra beredskabsenheden som skal kunne rykke hurtigt ud og være ude i 72 timer, og her har det været meget givende at få testet det setup”, siger kaptajn Svend Arvidsen, operations- og uddannelsesofficer i Det Bornholmske Hjemmeværn.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring