Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Sneberedskabet er klar til vinteren

Lørdag den 11. November gennemførte regionen en vellykket prøvealarmering af sneberedskabet i henholdsvis Høvelte og Antvorskov.

15-11-2017
Udover prøvealarmeringen bød programmet blandt andet på rutinering i vedligeholdelse og eftersyn, tegn og dirigering, og ikke mindst en masse kørsel. Både på almindelig vej, terræn og glatbane.


“For at opretholde beredskabet er det vigtigt, at det personel, der indgår, har en vis minimumsgrad af rutine for at betjene køretøjerne. I modsætning til en bil, er det et ret kompliceret køretøj”, fortæller seniorsergent og ansvarlig for uddannelsen, Robert Sichlau Ørum.


Sneberedskabets opgave er at assistere det øvrige redningsberedskab som eksempelvis ambulancer med at komme frem og rede tilskadekomne og nødstedte, hvis vejrforholdende er så voldsomme, at de må opgive.


Derfor er uddannelsen særligt vigtig.


“Hvis vi kommer dertil at de bliver indsat, så er det det sidste kort, der er at spille. Hvis ikke de kan komme frem, er der ingen andre, der kan komme frem” fortæller Robert Sichlau Ørum.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring