Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Foto: Landsdelsregion Øst

Kongelig faneindvielse i Kastellet

Kastellet viste sig fra sin smukkeste side, da H.M. Dronningen i dag var med til at indvie Landsdelsregion Østs nye fane.

02-05-2017

Mere end et par hundrede fastansatte og frivillige soldater fra Landsdelsregion Øst deltog i paraden på Kastellet i dag. Blandt dem Forsvarschef Bjørn Bisserup og chefen for Hjemmeværnet, Finn Winkler. Der blev – traditionen tro – slået tre ceremonielle søm i fanen. Ét for Dronningen, ét for fædrelandet og ét for Landsdelsregion Øst.

 

Fanen skal skiftes, fordi Totalforsvarsregion Sjælland 1. januar blev til Landsdelsregion Øst. Chef for Landsdelsregion Øst, Oberst Lennie Fredskov, talte til fanen og tog gæsterne med tilbage til fanens betydning på slagmarken.

 

-men også i vore dage har fanen betydning. Den markerer hvem vi er. Og at vi kæmper for Danmark. Den gamle fane lever videre i den nye. De røde farver. Det hvide kors. Majestætens monogram. Vores afdelingsmærke. Men med et nyt navn, der markerer fornyelse.


Den gamle fane bliver nu overdraget til Tøjhusmuseet.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring