Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

En stolt kompagnichef for Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg, kaptajn, Thomas Seloy modtager Frivillighedsprisen 2017, overrakt af forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg vinder Frivilligpris

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen uddelte fredag den 7. april Forsvarsministeriets Frivilligpriser. Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg vandt den ene af de to priser.

07-04-2017
Traditionen tro uddelte Forsvarsministeriet igen i år Frivillighedsprisen, som kan tildeles personer eller enheder i Redningsberedskabet og Hjemmeværnet. Endnu en gang  blev prisen uddelt i april, og endnu en gang var det et kompagni fra Landsdelsregion Øst der blev hædret.

Begrundelsen for at tildele Frivillighedsprisen til Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg lød blandt andet:


“Prisen som årets frivilligenhed inden for Hjemmeværnet går i år til Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg for deres 61 indsatser i både ind- og udland. Kompagniet stiller beredvilligt op hver gang der er brug for dem, og de opgaver som kompagniet har løst igennem året har været meget forskelligartet, fra indsættelser ved en skudepisode og en bombetrussel til ceremonielle lejligheder.


Hertil kommer, at kompagniet i 2016 dygtigt har formået at integrere frivillige fra et nedlagt politihjemmeværnskompagni i Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg, således, at det nedlagte kompagnis opgaver fortsat kan løses i fremtiden”, sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.


Han understregede ligeledes at Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg var et forbillede for andre frivillige, da de i det forgangne år har gjort en positiv forskel for befolkningens tryghed, samt bidraget til Danmarks sikkerhed.Stor respekt for frivillige ildsjæle

”Jeg har stor respekt for alle de frivillige ildsjæle i redningsberedskabet og Hjemmeværnet, og jeg er dybt taknemmelig for den vigtige indsats, de yder. Uden de mange frivillige kræfter ville vi ikke så effektivt kunne forebygge og håndtere kriser af forskellig art, som vores samfund står overfor”, sagde forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.


Det var en glad og stolt kompagnichef, der modtog prisen.

"det betyder alt at have vundet den her pris. Det betyder, at vi kan gå ud til vores soldater og fortælle dem, at alle de timer de har brugt har været betydningsfulde. Det betyder også, at man kan gå tilbage til familien og fortælle, at der er en grund til, at man ikke har været hjemme mange aftener i løbet af året", siger Kompagnichef for Hærhjemmeværnskompagni Rosenborg, Thomas Seloy.Beredskabsstyrelsen vandt også en pris

Den anden prismodtager blev Beredskabsstyrelsen Hedehusene, som ligeledes vandt Frivilligprisen. Udover deres over 140 indsættelser i 2016. Herunder deres store indsats i forbindelse med storm- og oversvømmelsesindsatsen mellem jul og nytår. Vandt de også prisen for deres særlige bidrag med at udbrede kendskabet til frivillige i beredskabet.


Frivilligpriserne gives til en person eller til en enhed, der i det forløbne år har ydet helt særlig indsats, eller som har skabt opmærksom omkring anvendelse af frivillige. Formålet med uddelingen af årets Frivilligpriser er at påskønne det store arbejde og den indsats, som beredskaberne og de enkelte frivillige udfører.


Stort tillykke til begge vindere.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring