Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​GM Finn Winkler  bliver vist rund i HISU, Foto:Yngve

CHV GM Finn Winkler på besøg i LRGNE HISU.

Onsdag den 5. april besøgte CHV GM Finn Winkler Landsdelsregion Øst Historiske Udvalg på Fabriksparken i Glostrup.

06-04-2017

​Af Vagn Nielsen, HIST HVKHJS

 

Dagen startede med at CHV gav en status over Hjemmeværnets situation materielmæssigt og de udfordringer der ligger i den nærmeste fremtid med forsvarsforlig og andet.
 
GM Finn Winkler benyttede samtidig lejligheden til at takke den afgåede formand for Historisk Kommission Hans Raahauge, for det store arbejde han havde lavet i de mange år han var formand, som tak overrakte han ham et lommeur og en Commanders Coin.
 


 
Derefter blev CHV vist rund i Historisk Udvalgs lokaler og fik lejlighed til, at se hvad de enkelte medlemmer beskæftigede sig med. Han var meget overrasket over den brede vifte af aktiviteter der foregik lige fra arkivering af befalinger, direktiver mm. til tabloer hvor man kunne se kommandostationsarbejdet på kompagni og distriktsniveau, samt terrænborde der viste de forskellige kampformer Hjemmeværnet udøvede under den Kolde Krig.
 
Med det store engagement og med de mange projekter der var gang i kunne CHV godt se at det efterhånden kneb med pladsen, så man kunne lave den formidling af Hjemmeværnets Historie som direktivet om historisk arbejde foreskriver.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring