Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Søren ​Espersen. Foto: Folketinget.dk

Søren Espersen bliver ny kommitteret for Hjemmeværnet

Folketingsmedlem Søren Espersen tiltræder den 1. november 2017 som kommitteret for Hjemmeværnet og afløser dermed Bjarne Laustsen.

25-10-2017
Søren Espersen, der er 64 år og oprindelig uddannet journalist, har været medlem af Folketinget siden 2005. Søren Espersen er blandt andet formand for Udenrigspolitisk Nævn og medlem af Forsvarsudvalget, ligesom han blandt andet har været medlem af Forsvarskommissionen 2007-2009. 

Søren Espersen har med sin brede erfaring fra forsvarsområdet de helt rette forudsætninger for fortsat at sikre sammenhængskraften mellem befolkningen, det politiske niveau og Hjemmeværnet og dermed at skabe de forudsætninger, der skal sikre den fortsatte tilgang af nye medlemmer til Hjemmeværnet. 

”Det glæder mig meget, at Søren Espersen bliver den nye kommitterede for Hjemmeværnet. Hjemmeværnet er en af Danmarks største frivillige organisationer med tusindvis af dygtige og dedikerede mennesker, der på frivillig basis yder en stor indsats for Danmarks sikkerhed. Jeg er sikker på, at Søren Espersen sammen med chefen for Hjemmeværnet er den rette til at stå i spidsen for den værdifulde samfundsressource, som Hjemmeværnet udgør”, udtaler forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til fmn.dk

Fakta 
Den kommitterede for Hjemmeværnet udgør sammen med chefen for Hjemmeværnet Hjemmeværnsledelsen. Hjemmeværnsledelsen er ansvarlig for Hjemmeværnets samlede virke.

Den kommitterede for Hjemmeværnet leder arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet, ligesom den kommitterede er ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed. 

Derudover er det den kommitteredes opgave at arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet. ​​
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring