Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Majken i Brikby under Northern Strike øvelsesweekend 4
Majken (yderst til højre) og hendes team, klar til indtrængning i bygning

En investering i nye færdigheder og oplevelser

Træningen til øvelse ”Northern Strike” er på vej ind i sidste fase. Det kræver en investering i både tid og ressourcer for at kunne komme med, men der ligger masser af gevinster i form af faglig og personlig udvikling og gode oplevelser og venter forude.

11-06-2017

Hun hedder Majken, er 27 år, nyuddannet og arbejder på Via University College.

Og så er hun soldat i Politihjemmeværnskompagni Skive-Krabbesholm.
Vi møder Majken i Bytræningscenter Brikby - stedet hvor soldater fra Forsvaret uddannes og trænes i bykamp – her er hun er en del af 1. Gruppe/2. Deling i den dansk/lettiske enhed, der skal deltage i øvelse ”Northern Strike” i Michigan fra slutningen af juli til midt i august.

På trods af travlhed med studier i de seneste år, har Majken formået også at være aktiv i Hjemmeværnet, da hun har prioriteret sin tjeneste ind i en travl studie-hverdag.
Nu går turen snart til USA på øvelse, noget hun glæder sig rigtig meget til.
”Det er jo en stor mulighed at få lov at komme med på øvelse i udlandet, og arbejde med de ting, vi har lært under træningen, og de ting vi har med fra vores grunduddannelse” siger hun.

Majken er begejstret for det uddannelsesforløb, øvelsesdeltagerne kommer igennem før turen går til Michigan.
En god planlægning og en masse ny og relevant læring gennem hele foråret, har gjort uddannelsen til en succes for Majken.

Som nyuddannet i sit første job har Majken ikke optjent ferie endnu, så hun holder fri uden løn i den periode, øvelsen foregår.
”Jeg ser det som en investering”, siger hun, og fortæller, at området i Michigan ikke er helt ukendt for hende.
For hun har tidligere boet i Canada, tæt ved den amerikanske grænse.

Familiemæssigt er der også fuld opbakning til Majkens deltagelse i øvelsen. For hendes kæreste arbejder til dagligt i Forsvaret og bakker helt op om, at hun tager afsted på øvelsen.
Majken (nr. 2 fra højre, i forreste geled) og hendes kammerater fra enheden, får instruks inden dagens uddannelse sættes i gang.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring