Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Nyt fra Fagcenteret for Hjemmeværnets Rydningsassistenter

I weekenden den 11. og 12. marts 2017 gennemførte Fagcenteret for Hjemmeværnets Rydningsassistenter ved Landsdelsregion Vest i Skive det årlige seminar for alle instruktører tilknyttet Rydningstjenesten.

20-03-2017
Aktiviteten er et årligt tilbagevendende arrangement der gennemføres dels, som afslutning og opsamling på året der er gået og dels som introduktion til det kommende år… Nytårsfyrværkeri har det med at dukke op på de mest mærkelige steder og tidspunkter, så der er ikke tid til at hvile på laurbærrene.


Seminaret har til formål, på baggrund af de løste opgaver, at udveksle erfaringer mellem de 9 rydningshold, som rydningstjenesten består af. Herudover gennemfører Fagcenteret for Hjemmeværnets Rydningsassistenter en række lektioner i relevante emner i forhold til årets aktuelle opgaver. I år blev der især fokuseret på opgaver omkring sikkerhed og forbedring af den løbende vedligeholdende uddannelse ved de enkelte hold i årets løb. Uden den lokale uddannelse kunne vores mange frivillige (ca. 80 personer indgår som rydningsassistenter) ikke opretholde det høje faglige niveau, som er nødvendigt for at løse de mange opgaver for samfundet gennem støtten til politiet. I 2016 har Hjemmeværnets Rydningsassistenter været kaldt ud til løsning af 171 opgaver for politiet.

​​​​​​​​​​​

Rydningsassistentinstruktøruddannelsen, som gennemføres over en weekend ved Fagcenteret for Hjemmeværnets Rydningsassistenter, er noget som alle, der har gennemført rydningsassistentuddannelsen (IGR 404) ved Ingeniørregimentet, kan søge. En ansøgning er dog ikke ensbetydende med, at man automatisk bliver optaget og efterfølgende så også bliver instruktør. Den enkelte ansøger skal have gennemført hjemmeværnets almindelige instruktøruddannelse. Herudover skal den enkelte ansøger tillige godkendes af Ingeniørregimentet. Rydningsassistentuddannelsen er således både en faglig overbygning på såvel den almindelige instruktøruddannelsen som rydningsassistentuddannelsen. ​ 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224