Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Et-års jubilæum ved grænsen

I dag er det et år siden Hjemmeværnet begyndte at støtte Politiet med grænsekontrol ved grænsen mellem Tyskland og Danmark.

14-06-2017
​For et år siden begyndte Grænsekompagniet at støtte Politiet med grænsekontrollen ved grænsen mellem Danmark og Tyskland. Og det er en spændende opgave for soldaterne i Grænsekompagniet.

- Vi får primært positive tilkendegivelser fra de forbipasserende. Mange siger tak fordi vi er her, fortæller næstkommanderende i Grænsekompagniet premierløjtnant Tino Mygind Pedersen.

Hjemmeværnssoldaterne ved grænsen er på vagt en uge ad gangen, hvorefter de har fri en uge. Men viljen til at gøre en forskel gør, at mange af soldaterne har været med hele året.

- Det kræver et godt bagland. På et år har vi samlet set været hjemmefra et år. Men det er et godt job, og vi har et godt kammeratskab, forklarer Tino Mygind Pedersen.

Selvom det er et stort ansvar er samarbejdet med Politiet rigtigt godt, og skulle det blive nødvendigt er soldaterne klar til at fortsætte. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring