Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Soldaterne forskyder til en ny opgave under weekendens øvelser

Hjemmeværnet indtager Brikby

De danske hjemmeværnssoldater som er en del af den fælles dansk/lettiske enhed, der skal deltage i ”Northern Strike” fortsætter deres uddannelse og træning. Denne weekend var der bykamp på programmet.

11-06-2017
​I weekenden 10./11. juni har ca. 60 soldater været samlet i Brikby, der ligger i Oksbøl øvelsesterræn.

Her har de øvet bykamp – bevægelse i bebyggede områder, indtrængning og rydning af bygninger og sikring af ryddede områder.
Bykamp vil være én af mange discipliner, der vil møde dem når de kommer til øvelse ”Northern Strike” i Michigan, USA, så det gælder om at få rutinerne ind på rygraden.

De danske hjemmeværnssoldater kommer fra hele Jylland/Fyn, og har derfor ikke mulighed for at træne sammen i hverdagen – derfor er disse uddannelsesweekender utrolig vigtige og meget skattede af deltagerne.

Gennem forløbet har soldaterne trænet enkeltmandsfærdigheder samt samarbejde i gruppe- og delingsramme, og man ser tydeligt, at indsatsen bærer frugt.
De tidligere sammensatte grupper fremstår nu sammentømrede, folkene kender hinanden og arbejder rigtig godt sammen, ligesom der er god støtte kammeraterne imellem.


Denne ”uddannelsesbevægelse” fra enkeltmand til enhed, har virkelig vist sig under weekendens bykampsuddannelse, hvor grupperne nu fremstår velsmurte og velfungerende.
Fra at starte med rydning af enkelte rum i en bygning, for at få rutinerne på plads, til nu at samarbejde i delingsramme om at rydde større områder med flere bygninger og koordinere indsatsen med andre delinger i området.
sådan en delings-operation stiller krav til både soldater og førere, men folkene går til opgaven med masser af gåpå-mod og vilje og den viden og erfaring de nu har høstet bidrager i høj grad til, at resultatet bliver en succes.

Tilfreds chef


Karsten Falch – chef for det dansk/lettiske kompagni

Karsten Falch, der skal være Kompagnichef for enheden under ”Northern Strike”, er godt tilfreds med weekendens forløb.
”Enkeltmandsfærdighederne er gode, og det basale niveau for gruppevis indrykning er nået – helt som jeg forventede det” siger han.
Bykamp er en svær disciplin at mestre, og ikke en som Hjemmeværnet bruger meget tid på, men det Karsten Falch har set i Brikby, er han absolut tilfreds med.
Med Karstens baggrund som faglærer i Bykamp, ved han hvad han taler om – det at trænge ind i bygninger som gruppe kræver træning, træning og mere træning for at opnå rutine.

Næste uddannelsesweekend bliver i Finderup i Juli – her deltager den lettiske deling, der udgør resten af den samlede enhed også.

 

Den usynlige men uundværlige støtte

For at få sådan et uddannelsesforløb planlagt, koordineret og afviklet på bedste vis, skal der være nogle kompetente folk på sidelinjen for at bakke op med praktikken.
Derfor skal der lyde en kæmpe TAK til instruktører, administrationsfolk, forsynere og ikke mindst forplejningsfolkene for at skabe nogle fantastiske rammer og støtte deltagerne på alle måder. 


”Uden mad og drikke..” – Forplejningen under sådan en uddannelsesweekend er vigtig for soldaterne, så de har noget at stå imod med

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring