Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Medaljer til Danmark – roser til Hjemmeværnet

Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland har i samarbejde med Politihjemmeværnskompagni Herning over 5 dage været kraftigt involveret i afviklingen af EM i landevejscykling, der blev kørt i og omkring Herning.

08-08-2017
​Kompagni og distrikt har dog ikke stået alene med opgaven idet bønnen om hjælp fra resten af landet er blevet hørt. Men når man gerne skulle være 180 mand til at løse opgaven fredag, lørdag og søndag og man har været væsentlig færre, ja så bliver der trukket store veksler på de personer der har meldt sig.

De pauser som personellet burde have i løbet af dagen var ikke mulige, så frokost m.v. blev indtaget med et smil på posterne.

Men chef for Politihjemmeværnskompagni Herning Ulrik Amdi kunne dog søndag eftermiddag konkludere, at opgaven alligevel var løst tilfredsstillende. Det er stadig ferietid siger Ulrik Amdi, så vi må være tilfreds med det fremmøde der har været, så stor ros til dem. En del af de opgaver der skulle løses, var opgaver der også kunne løses uden at have en politifunktionsuddannelse og man var derfor meget tilfreds med, at personel med andre uddannelser også havde taget turen til Herning for at hjælpe til.

Visse steder på ruten var det uddannede Trafikofficials (Dansk Idræts Forbund) der dirigerede trafikken, og da der også var 25-30 personer ”på vagt” af dem, så gjorde det opgaven lettere.

Søndag i tidsrummet 8-10 blev der afviklet et motionscykelløb med over 700 tilmeldte og kl. 11:00 gik starten til Herre Elite løbet, hvor der var 149 ryttere til start.

Det er ikke kun Hjemmeværnet der høster ros ved arrangementet, det gør de danske cykelryttere også i stor stil. De første 4 løbsdage har Danmark fået ikke mindre end 9 medaljer, heraf 4 guld, og godt at de danske ryttere var skarpe de første dage, for det lykkedes ikke at komme på podiet søndag. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring