Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Eftersøgte kvinde i Aarhus Havn

Marinehjemmeværnet i Aarhus blev torsdag aften indsat til eftersøgning i Aarhus Havn. Politiet frygtede at en norsk kvinde var i fare for at drukne.

06-02-2020


Tekst: Ninna Falck - Foto: Flotille 124 Aarhus​


En almindelig torsdagssejlads udviklede sig således til en eftersøgning for en besætning fra Marinehjemmeværnet i Aarhus.

- Vi lå i lystbådehavnen lige ved siden af, da vi blev kaldt op klokken 21.04, fortæller kommunikationsgast Mogens Koed.

Fartøjsfører Toni Hansen fik hurtig dirigeret fartøjet, MHV 908 BRIGADEN, over i havnebassinet.

- Vi søgte sammen med en gummibåd fra Østjyllands Brandvæsen​. De søgte helt inde ved kajkanten, og vi søgte i et søgemønster ude i det blanke vand. Vi havde flere folk på udkig, vi lyste med projektøren, og vi brugte vores varmesøgende kamera, forklarer han.

Inde på land stod forskellige køretøjer fra politiet og​ beredskabet, og der blev søgt med lygter langs kajen i den rolige klare aften.

Fundet i god behold​
BRIGADEN og dens besætning på i alt syv frivillige nåede at søge i to bassiner, inden politiet afblæste eftersøgningen​ klokken 21.58

Kvinden var fundet i land i god behold, til alles store lettelse.

- Det var godt, hun blev fundet i land, for to timer i det kolde vand, det ved vi alle godt, hvad det ofte betyder, lyder det fra Mogens Koed i mobiltelefonen, mens BRIGADEN er ved at lægge til efter en aften, der udviklede sig noget anderledes end besætningen havde regnet med.  

Og politiet, de gav besked om den lykkelige udgang på twitter og takkede alle deltagere i eftersøgningen.

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring