Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Kriminalitet og medlemskab

Hvordan fungerer rekrutteringsprocessen i Hjemmeværnet? Hvad kan man sige til ansøgerne om kriminalitet? Hvorfor er sagsbehandlingstiden så lang? Møde mellem Forsvarsministeriets Auditørkorps og Hjemmeværnet gav bedre forståelse på begge sider.

17-06-2022


Tekst: Ninna Falck • Fotos: Ninna Falck og Konstantin B. Nielsen​

Har man en straf i sager om f.eks. vold eller våben, så kan det meget vel forhindre, at man kan blive medlem af Hjemmeværnet. Det er en vurdering fra den ene sag til den anden. Og er der en straf eller en igangværende sag, så kan det udløse en ret lang sagsbehandlingstid, inden en ansøger kan få et svar om optagelse.

Det er Forsvarsministeriets Auditørkorps (FAUK), som gennemgår og vurderer alle sagerne. FAUK giver herefter deres anbefaling til optagelse eller ikke. Den endelige afgørelse ligger dog ved en række uafhængige lokale distriktsudvalg.

I FAUK har man længe haft et ønske om at møde Marinehjemmeværnet, og så ville man gerne drøfte rekrutteringsprocessen med både ansatte og frivillige. 

Læs videre under billedet ...
- Gæsterne mødes med besætningen, der gør klar til den obligatoriske sikkerhedsbriefing.

Møde og sejlads med FAUK

Onsdag aften åbnede Hjemmeværnsflotille 366 Københavns Vestegn (HVF366) døren til deres flotillelokaler til et møde, og de stillede op med skib og besætning til en sejltur senere på aftenen. 

I flotillelokalerne fortalte flotillen, Marinehjemmeværnet og Hjemmeværnskommandoen om rekruttering i Hjemmeværnet. Det blev til mange drøftelser med gæsterne fra FAUK om: Hvor går grænsen? Hvorfor tager sagsbehandlingen så lang tid, og hvordan navigerer man i dette forløb som frivillig rekrutteringsspecialist?

Der er selvfølgelig gode grunde til, at ting tager tid - f.eks. venter FAUK også på materiale fra andre instanser i de enkelte sager. Alle blev klogere på hinanden, og måske kunne man få øje på nogle få områder, hvor der kunne være muligheder for at gøre tingene lidt lettere. 

Efter oplæg og drøftelser var det forfriskende at køre ned til Brøndby Havn og komme ud med den frivillige besætning og nyde solnedgangen i Køge Bugt om bord på MHV 802 CARINA. Her fik gæsterne fra FAUK mere information om Marinehjemmeværnet og en rundvisning på CARINA. To gaster i gummibåden demonstrerede desuden fart og manøvrer på det næsten​ flade vand.

Læs videre under billedet ...​
- Drøftelserne fortsatte til søs, hvor gæsterne også fik et godt kig ind i det martime Hjemmeværn.

Samtidig: uddeling af Fortjensttegn og assistance til lystsejler

Undervejs var der også afsat​ tid til, at chef for Marinehjemmeværnet, KD Henrik Holck Rasmussen, kunne uddele Hjemmeværnets Fortjensttegn til en af flotillens loyale og dygtige medlemmer. 

Og nede i Brøndby Havn, mens b​esætningen om bord på CARINA ventede på gæsterne, opstod der en hurtig opgave. En sejlbåd havde fået motorstop lige før indsejlingen til havnen. CARINA’s gummibåd var hurtigt ude ved lystsejleren, som blev bugseret sikkert ind i havnen.

Alt i alt en begivenhedsrig, konstruktiv og hyggelig aften med fint værtskab fra HVF366. ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring