Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Topbanner

Nyhed

Nytårsparole: Velkommen til arbejdsåret 2020

De ansatte i Marinehjemmeværnets Stab, deres kollegaer på Skolen på Slipshavn og ikke mindst repræsentanter for de frivillige kræfter i Frivillig Stab mødtes i dag til Nytårsparole på Slipshavn

09-01-2020

​- Det er et helt oplagt sted at markere starten på det nye år – her på Slipshavn, som jo er 'Marinehjemmeværnets hjerte', indledte Chef for Marinehjemmeværnet, kommandør Henrik Holck Rasmussen i sin tale.

Nye medarbejdere blev budt varmt velkommen, og Henrik Holck Rasmussen glædede sig meget over at se de fremmødte fra MHV Frivillig Stab.

2019: Optimering og udvikling
Kommandøren tog et kig tilbage på det år, der er gået, som blandt andet har været præget af tunge administrative omlægninger og forskellige områder af driften, som har trukket tænder ud. 

- Det har i høj grad været et 'optimeringsår', understregede han, men glædede sig til gengæld over, at 2019 også har været et år med mange nye spændende tiltag. 

- Gennemførelsen af SAMEX-øvelserne og Taktisk seminar og oprettelse af 'Faggruppe Skydning' og 'Faggruppe taktik' er eksempler på nyskabelser, der understøtter retningen for Marinehjemmeværnets udvikling, helt i overensstemmelse med Marinehjemmeværnets Vision, fremhævede han. 

Og selvfølgelig kom Henrik Holck Rasmussen også ind på de tre nye hurtige maritime indsatsfartøjer fartøjer – MIF'erne - som blev overdraget til Marinehjemmeværnet i november 2019. 

- De bliver et centralt projekt de næste år, sagde han.

2020: Fokus på det nære og de gode aktiviteter
I forhold til det nye år, lagde kommandøren ud med, at det ligger ham meget på sinde, at MHV Stab fastholder kontakten og nærheden til flotillerne og de enkelte faggrupper med blandt andet de administrative inspektioner, træf, seminarer og ledelseskonferencen. 

Samarbejdet mellem den ansatte stab og Frivillig Stab er inde​ i en meget positiv udvikling, og det vil i år blandt andet udmønte sig i planlægning og gennemførelse af Marinehjemmeværnets Landsøvelse, som Henrik Holck ser frem til. 

Ellers er der maget at tage fat på og udvikle i det nye blandt andet en optimering af den ansatte stabs virke, hvor medarbejderne selv er kommet med mange ideer. 

I forhold til flotillerne lå det kommandøren meget på sinde, at der bliver arbejdet videre med fastholdelsen af styrketallet og de gode aktiviteter. 

Godt nytår!
- Med håbet om, at ny kollegaer kommer godt om bord, at vi i det kommende år vil følge mange gode tiltag til dørs og arbejde sammen i et team, der støtte op, hvor de frivillige stiller op, vil jeg ønsker jer alle et rigtigt godt nytår, lød det fra Henrik Holck Rasmussen, inden Stabschef Anders Bloch Sørensen afsluttede nytårsparaden, så alle kunne ønske hinanden godt nytår. 

 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring