Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

To udflugter – to forskellige mål – men begge favner Hjemmeværnet

I den forgange uge har der været flere udflugter med Hjemmeværnet.

09-06-2022

Den ene udflugt havde til formål at rekognoscere for nogle af de skarpe objekter til brug for udarbejdelse af beredskabsplaner. Denne tur var særligt relevant for Distriktets frivillige stab, som er dem der udarbejder operationsbefalingerne for indsættelsen af distriktets kompagnier.

Planerne for selve objektet udarbejdes af de kompagnier, som får opgaven, men det er vigtigt i virket i en stab, at man ved noget om muligheder, begrænsninger, kapacitetsbehov og størrelsesforhold så distriktets samlede kapacitet udnyttes på den bedst mulige måde.

På denne udflugt blev der også tid til at lave en afstikker til besigtigelse af Hjemmeværnskompagni Hjortesprings fremtidige domicil i Herlev. Kompagniet har de seneste år levet en lidt kummerlig hjemløs tilværelse efter Gladsaxefortet fik vandskade og ikke længere kan anvendes som domicil. De historiske bygninger har ellers længe dannet rammen for kompagniets virke, men nu glæder Hjemmeværsnkompagni Hjortespring sig til igen at komme ud i det lokalområde, hvor de hører hjemme.

Den anden udflugt var en militærhistorisk udflugt arrangeret af Pionerernes Råd. Pionerernes Råd består af de medlemmer, som har været i Hjemmeværnet i 25 år og blev oprettet tilbage i 1975 for at skabe fællesskabssamlende aktiviteter på tværs af kompagnier med et militærhistorisk indhold.

Denne gang gik turen til Nivå teglværk, som spillede en central rolle i sidste halvdel af 2. verdenskrig med at hjælpe jøder på flugt over Øresund til Sverige. Historien om teglværkets rolle er let tilgængelig på nettet og er klart anbefalelsesværdigt også som en lille familieudflugt.

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring