Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Logistikspecialist Nicki og Instruktør Jann drøfter Checkpointets indretning

Velgennemført Bevogtningsuddannelse på Skalstrup

STABSKOMPAGNIET gennemførte i weekenden 14-16 juni Enhedsuddannelse i Bevogtning. Det blev lærerigt for både kursister og instruktører.

af Kompagnichef, KN Rasmus Franck

17-06-2019

At være soldat i STABSKOMPAGNIET kræver både en solid faglighed og en fleksibel indstilling til opgaveløsningen. Man skal også kunne træde til med kort varsel, selvom opgaven ikke nødvendigvis er en man har trænet til eller beskæftiger sig med til daglig. Det kan flere af vores soldater heldigvis også leve op til, hvilket de beviste i weekenden.

Med kort varsel havde STABSKOMPAGNIET måttet overtage Enhedsuddannelsen i Bevogtning og vikariere for Uddannelseselementet. Til daglig foregår undervisning og træning lokalt i kompagniet når vi arbejder med vores egne soldater. Pludselig stod vi for planlægning og gennnemførsel af en noget større aktivitet på distriktsniveau og med kursister fra næsten hele Landsdelsregionen. Det faglige stof var dog velkendt, det handlede om delingens bevogtning af militært objekt i fredstid.

 

I modsætning til Hærens Basisuddannelse og Hjemmeværnets Lovpligtige Uddannelse er det ikke den enkelte soldat der har fokus, men enhedens samlede opgaveløsning. Det stiller krav til både menige, befalingsmænd og delingsfører. Men også en forståelse af, hvordan den enkeltes færdigheder og kompetencer indvirker på hele delingens effektivitet.

Det gav også nogle gode læringspunkter for både Kursusleder, instruktører og logistikgruppen. Både på materielsiden og i den egentlige planlagte undervisning bekræftedes det hurtigt, at selv ikke den bedste plan holder meget længere end til det første møde med kursisterne. Heldigvis er vi ikke helt ubekendte med "det-forhåndenværendes-princip", hvilket også blev bragt i spil flere gange i løbet af weekenden.

Vejret til trods var uddannelsesweekenden en god oplevelse for kursisterne, der var højt humør og stejl læringskurve, hvilket var vores vigtigste succeskriterier, da vi gik ind i opgaven. Og da vi også selv fik et par udviklingspunkter med hjem til kompagniet, må weekendens indsats siges at være meget vellykket.

En stor tak til det personel der bidrog til, at opgaven kunne løftes til et ovenud tilfredsstillende resultat.

 

Fakta

I Hærhjemmeværnsdistrikt Midt & Vestsjælland er det normalt Uddannelseselementet, der varetager Enhedsuddannelse 6001, 6002 og 6003. Alle er forudsætningsskabende for at indgå i Beredskabsstyrken.

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring