Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Pressemeddelelse

Folkemøde Møn fredag.

Så har Stabskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster vist flaget igen.

23-08-2019

​​​​

Stabskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster (STHVK SLF) er i weekenden 23-24.august 2019 tilstede i 'hovedstaden på Møn' - Stege.

Her finder Folkemøde Møn sted, og på organisationen Folk og Sikkerhed Storstrømmens (FoS) stand stiller vi med en GD fra Motoriseret Overvågning (MOTOV) samt en kontorvogn/lastbil, som vi har benyttet flere gange på øvelser - også med distriktet og andre som deltagere.

GD-boern.jpg

Og Stabskompagni Sydsjælland og Lolland-Falster viser helt bogstaveligt flaget, idet vi opstiller en flagstangsholder, hvor FoS påsætter Dannebrog, EU-flaget samt FN-flaget ... organisationen virker for alle i beredskabet, herunder også dem som har været udsendt på vegne af Danmark.

​​flag-baggrund.jpg
Interessen er stor - meget stor - for at komme til at se nærmere på MOTOVs GD samt deltage i den Kahoot konkurrence, so​m hele tiden kører sideløbende.​

Denne Kahoot konkurrence omhandler hele det forsamlede beredskab, som har fundet frem til kajpladsen i Stege Havn; og hvor alle interesserede tilskuere kan deltage. Her viser 4G fra Vordingborg Gymnasium sig som meget interesserede i at undersøge det forsamlede beredskab, og de vinder konkurrencen i flot stil. Tillykke til dem.

kahoot1.jpg(billedet er ikke med 4G men nogle andre deltagere​)


Og så kommer Hjemmeværnets øverstkommanderende generalmajor (GM) Jens Garly forbi, og hilser på de tilstedeværende hjemmeværnssoldater. GM er meget venlig, og tager sig god tid til at tale med alle hjemmeværnsfolkene på standen. 

Bagefter er stemningen, at det er "fedt", at han tager sig tid til at kigge forbi en lille udstilling med nogle almindelige hjemmeværnssoldater.

GN-MOTOV.jpg

Og så er STHVK SLF ellers klar til at stille op igen i morgen, hvor det om muligt bliver en endnu bedre dag ... og så får vi endda kontakt til mulige kandidater til indmeldelse i Hjemmeværnet, selvom det slet ikke er formålet med dagen. 

Kig ned på Stege Havn og mød Hjemmeværnssoldaterne lørdag 24.august 2019.​


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring