Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Opmærksomhed - mere aktuelt


Vær opmærksom uden at være 007, Lær hvordan

14-12-2023


FELS_logo2.jpgSelvom det er mere aktuelt lige nu end måske tidligere, så skal vi som HJV soldater passe vores dagligdag, mens vi holder et vågent øje på forandringer i det såkaldte "normalbillede" i omgivelserne.

Det betyder ikke, vi skal spionere eller anklage folk, men vi må gerne være opmærksomme på f.eks. en bil på sjældne nummerplader, lidt for ivrige turister, der fotograferer installationer og meget andet. Bliv klogere på disse ting via et kursus hjemmefra.

Du kan nu tage en Opmærksomheds uddannelse på FELS, hvor du i ro og mag kan sidde derhjemme og så lære, hvad man skal gøre - og ikke gør; hvor man i givet fald skal rapportere sine iagttagelser og meget mere. Uden at det går over gevind.

Og det gode ved det her? Det er uddannelse som al anden uddannelse. Så det giver et Q, og du optjener timer til dit 24 timers regnskab.

Det er en meget vigtig uddannelse at tage, og kompagniet bliver målt på blandt andet, hvor mange der deltager på dette lille kursus.

Så ind og meld dig til på FELS hurtigst muligt - og vær gerne færdig inden 31/12 2023! Kurset tager cirka en times tid at gennemføre, så alle burde kunne være med.

Er du i tvivl så skriv gerne en e-mal til Jan fra STHVK SLF på 246793@hjv.dk så vil han hjælpe dig med at få startet op. Eller bedre: kontakt din FØ eller NKKMP.

Her følger en artikel her fra hjv.dk fra 12.juli 2023:


Før i tiden skulle man ud af huset og samles mange mennesker, for at det kunne betale sig at få dyre instruktører fra myndigheder til at møde ind.

Ikke mere. Nu kan du via Forsvarets online uddannelse FELS tage uddannelsen. En uddannelse, som giver gode råd til, hvad der kan forstyrre "normalbilledet" i dagligdagen - og så vide, hvad man KAN gøre, hvis man vurderer, at nogen skal vide noget om dine observationer.

Bemærk: man skal ikke holde udkig og spejde rundt, man skal bare passe sin dagligdag - og fordi du har den her træning, kan du så reagere, hvis noget forstyrrer dit "øje".

Et godt og nyttigt kursus, som passer fint med at HJV skal observere og melde, hvis der er noget, der ikke ser "rigtigt" ud.

Og husk: FELS kurser tæller med i din 24-timers opgørelse, da det jo er uddannelse på lige fod med megen anden uddannelse.

Så hvad venter du på? ​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring