Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Afspærringspost ifm. cykelløb "øvelse"

Delmøde tirsdag d. 22 Maj 2018

Delmøde den 22 Maj 2018 bød på to spændende ting. GFerne gik med NK og øvede 5 pkt. befaling og resten øvede konflikthåndtering.

02-06-2018
​Vi startede med antrædning og NK meldte af til DF. Vi er jo soldater.
Der blev givet lidt informationer omkring kommende aktiviter og melding omkring aftens program.

Der var planlagt to ting, den ene for gruppeførerne og den anden for resten af de fremmødte.

Gruppeførerne gik med NK og skulle her modtage en befaling og dermed øve modtagelse og efterfølgende afgivelse af 5 punktsbefaling. Primært vægt på pkt 3 udførrelse.

Resten skulle igang med et lille rollespil, for dermed at synliggøre hvordan konflikt kunne opstår og hvordan det kunne undgås.


Scenen var afspærring ifm. et fiktivt cykelløb. Der kommer en bil kørende med tre personer der vil igennem afspærringen. En situation som vi nok alle sammen har oplevet på et eller andet tidspunkt ifm. med vores afspærringer, det kunne jeg også konstaterer da vi efterfølgende snakkede omkring situationen. Flere havde oplevet noget ligende.
 
Men bilen kommer køreren og vil igennem afspærringen og de tre unge ser ikke noget problem i at de lige kører igennem, da der jo ikke var nogle cykler at se. Folkenen forklarede dem at det måtte de ikke og så udviklede situationen sig.




Lærringen er at det er meget vigtig hvordan vi snakker til folk og ikke mindre hvordan vores fremtoning er. Man kan sagtens få "pisket" en stemning op uden at sige noget som helst men blot ved at virke provokerende. Man skal jo huske på at vil alle lever i hver vores virkelighed og kunsten er at få afstemt denne så man er ening om virkeligheden. Dette er IKKE altid nemt, som situationen også viste.


Vi kørte rollespillet to gange og havde efterfølgende en rigtig god samtale omkring hvad der gik god og hvad der gik mindre godt og dermed hvad man skal tænke over. Samtidig fik vi snakket de situationer igennem som folk havde været ude for.

En rigtig lærerig aften for alle og klart noget vi vil gentage da det gav rigtig god mening, og samtidig er situatiner som vi kan komme ud for.


Til sidst kan jeg kun anbefale og på det kraftigeste opfordre jer I at støtter op omkring delingsmøderne og møder op. Specielt jer der mener vi kun laver grønt, da dette ikke er tilfældet. Vi skal kunne lidt grønt da vi også er en bevogtningsenhed, men vi øver også sort.

En stor tak og ros til de fremmødte for jeres fantastiske deltagelse.

Vi ses til næste delmøde.

DF LT Henrik Dipo

Fakta

Vi afholder 10 delingsmøder om året, så mon IKKE man kan få lettet en hvis legemsdel og deltage. Vær nu aktive af gavn og ikke kun af navn.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring