Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Vigtig information for dig, der skal passere Storebælt

Fra mandag den 18. marts 2024 indføres et nyt system baseret på nummerpladegenkendelse ved kørsel over Storebælt. Systemet erstatter brugen af sms-brokoder, som forsvinder, fordi Storebælt A/S har besluttet at lukke det.

21-03-2024


​​Fra på mandag den 18. marts kommer der nye procedurer, når du skal bestille og betale for at køre over ​​Storebælt i bil.

I stedet for brugen af de hidtidige sms-koder kommer der et nyt system, som er baseret på nummerpladegenkendelse. Så fra på mandag vil Hjemmeværnets Administrative Center (AC) i Hjørring bestille passagen via et nyt system, eBillet, som er koblet op på nummerpladegenkendelse. 

eBillet fungerer for alle køretøjer med civile nummerplader, der ikke i forvejen er tilmeldt nummerpladegenkendelse. Det er derfor vigtigt, at du i fremtiden udfylder feltet med nummerplade, og at du husker at skrive i kommentarfeltet, hvis dit køretøj ikke er en personvogn (køretøj over 3.500 kg, fx FIK/VW Crafter) når du bestiller din bropassage via hjv.dk.

I en overgangsperiode vil det administrative center sende bestilleren en mail, der bekræfter, at bestillingen af bropassage er oprettet.

Bemærk, at tjenestekøretøjer med sorte MIL-nummerplader ikke kan anvendes med eBillet. Her skal du spørge din myndighed eller distrikt.



FAKTA: Vigtig viden om passage over Storebælt

  • Brugen af sms-koder, der er bestilt inden 14. marts 2024, kan fortsat bruges til rejser over Storebælt til og med 15. april 2024.
  • Rejsemodulet på hjv.dk kan fra mandag den 18. marts anvendes til rekvisition af eBillet i stedet for sms-koder til køretøjer med civil nummerplade. Det gælder dog kun for køretøjer med hvide nummerplader og for egne biler, som ikke i forvejen er tilmeldt nummerpladeordning.
  • Forsvarets BroBizz anvendes ved kørsel i tjenestekøretøjer.
  • Alternativt kan du bruge firmahæftende betalingskort med individuelt betalingsansvar eller bede om et forskud senest 5 dage før aktivitetsstart. Du kan også selv betale og afregne via rejseafregningsmodulet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring