Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

5. september 2015

”Tak fordi I ikke har glemt os.”

09-09-2015
Med disse ord, kom en af de gamle forhenværende udsendte veteraner hen til os på parkeringspladsen, inden vi skulle hjem fra Viborg, for at takke for vores deltagelse med Eskadrillefanen.

Hvor det lille ord ”Tak” dækker over en beskeden dansk forståelse, at dagen er officielt flagdag og der flages for en af fortidens glorværdige sejre, eller et at vore nederlag på slagmarken..

Samhørigheden og fællesskabet her d. 5 sep.2015, er mere end en flagdag, hvor fanerne er opstillet foran Viborg Domkirken. Det er også en erkendelse på alle de udsendte, om den store indsats hver enkelt havde udvist for sit land, men også et minde om dem der ikke kom hjem til deres kære, og dem der er kommet hjem med sår på sjælen.
Biskop Henrik Stubkjær som stod for mindegudstjenesten, Sagde: At hver og en af os bør tag sig tid til at stoppe op og sige tak til de udsendte, der alle har ydet en indsats, men også tænke på dem der ikke er kommet sig helt. Desværre kan vi ikke tage savnet fra jer der også mistede en kær broder, søster, ven.

”Dem vil vi ære i dag, de har været med til at skabe håb i alt det håbløse.”
Efter minde guds tjenesten blev fanerne ført ud af Domkirken og over til Kongehyldingspladsen.                                  

Hvor Borgmester Torsten Nielsen.  Bl. andet sagde: Vi har brug for jer, med henvendelse til de udsendte. Vi er også bevidste om at det ikke er for sjovt, derfor skal vi også behandle jer godt når i kommer hjem, hvor bl.a, Viborg Kommune har ansat en Veterankoordinator : Michael P. Vester.               

Til at hjælpe dem der har behov.  Derefter lagde Borgmesteren en krans ved mindestenen, hvorefter Viborg Damekor sang og til afslutning alle tilstedeværende -Altid frejdig når du går.”

Efter dette var der sammenkomst i Sognegården og samtaler med dem man kendte og ikke kendte, men alligevel med en følelse af en fælles holdning.  ”At de udsendte bliver styrket til at  kunne handle og ikke bliver glemt.” 

STHJ/HIST. John Valdemar Nielsen  HVE 277​

Fakta

Samhørigheden og fællesskabet her den 5. september 2015, er mere end en flagdag, hvor fanerne er opstillet foran Viborg Domkirke.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring