Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gæsterne fra 277 samlet på broen 

Besøg hos en dame med en meget flot bagdel og et godt forparti

Landkrabberne fra eskadrille 277 var af Kontaktofficer Birthe Ruby inviteret til Frederikshavn den 9. maj 2015 for at se på store damer.

10-05-2015
Det var derfor naturligt at flest mænd var tilmeldt denne tur, dog var enkelte kvinder også tilmeldt, da alle jo kunne komme med fra eskadrillen.​

Desværre var der lidt problemer med de pladsmæssige forhold i bussen, da der var bestilt og lovet to klejnbusser, men kun en til rådighed, hvorfor privatkørsel blev iværksat grundet fastspændingsreglerne i færdselsloven.   

Støt gik det nordpå til Ålborg til omkring Hjallerup, hvor der var en rasteplads, rundstykker med ost , pålæg, kaffe og the blev tryllet frem til stående tag selv bord.      

Efter dette, gik turen til Flådestation Frederikshavn, hvor damen viste sig at være en med et mandenavn "Esben Snare" der er adopteret af Århus og ligger på Flådestation Frederikshavn, taget i brug d. 18 april 2005, bygget på Odense Stålskibsværft, men også har en søster der hedder  "Absalon".                                                                                                                                                               
Forvirringen blev dog afklaret af T. Ruby, som viste os rundt på damen, der vejer 6,300 tons, 137,00 meter lang, samt en dejlig bredde på 19,50 m., og når hun plasker i vandet ligger i en dybde af hele 6,30 m. Men så har hun også 2 stk. MTU 8000 M70 dieselmotor (Ca. 11000 HK pr. stk.) til at skubbe sig frem med en kraft på ca. 23-25 knob, altså en rigtig skøn dame der skal styres af et rigtig mandfolk, der hedder Kaptajn og hans besætning.                                                                                                                                                       
Hvor besætningen bl.a kan blive helt op til 165 personer og yderligere øges til 300 ved hjælp af flexdækket.  Udover alt dette, er der også en masse tekniske udstyr som bl.at 36 Sea Sparrow missiler, 7 stk. 12/7 maskingevær, 4 Sea Sting missiler, 2 helikoptere og en masse andet udstyr som sensorer m.m., fortalte T. Ruby stolt om hans dame.                                                                  
Efter denne grundige gennemgang og beundringen af skibet/damen, var tiden igen kommet til at køre hjem.                                                                                                                                                       
Bangsbofortet med Lappedykkeren og Niels Juel kanonerne pegende ud over Frederikshavn samt bunkers, var det kun undertegnet der så på, grundet at bundventilen var meget utætheder fra oven.                                                                                                                                                                              
De andre brugte derfor tiden til at indtage soldaterhjemmets veldisponerede middagsbuffet samt tilhørende vand. Turen gik derefter hjem ad, med et ophold på et cafeteria til kaffe og kage, hvor alle var enige om at vi nu havde haft en skøn tur, trods denne utætte bundventil/regn, og som Birthe gerne må gentage med samme formål, at se og høre om Forsvarets materiel, selvom det er en dame med gode former…… og kaldes et skib.STHJ/HIST Valde 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring