Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Stefan er klar til at blive sat igang på handlebanen

Handlebane i skoven

Enkeltmandsfærdigheder skal løbende trænes, og derfor havde 2 af eskadrillens GF´ere - Steen og Brian - arrangeret en dag i det grønne, hvor de havde etableret en handlebane for eskadrillens medlemmer.

28-03-2015
​​Handlebanen bestod af 7 poster

Ved første post skulle vagten overmandes, og bunkeren skulle renses. Dette gik strygende og efter at vagten var overmandet, kunne rensningen starte.

Så var det videre til post 2, hvor der skulle trænes våbenbetjening, men inden dette skulle man lige nedkæmpe modstanderen. Ved posten skulle man vise slagstiften, så det var bare igang med at adskille og fremvise og så igen samle det hele, så man kunne komme videre mod post 3.

Vel fremme ved post 3 var det med at finde koordinater og bruge kompaset, således at kampdommeren kunne få de rigtig oplysninger.

IMG_2584.JPG

Efter denne opgave gik det igen over stok og sten til post 4, hvor en ny opgave ventede.

Kravl op i tårnet og find masten ovre på den civile lufthavn. Orienter herefter kampdommer om retningen.

IMG_2588.JPG

Ned igen og videre til post 5, hvor opgaven lød på egensikring og nedkæmpning af evt. modstandere.

IMG_2592.JPG

Efter at have nedkæmpet de forskellige modstandere kom man så til post 6, hvor man skulle lave en hegnspatrulje og melde evt. observationer til 5.0.

Søreme om der ikke var et hul i hegnet, som skulle meldes ind om.

IMG_2597.JPG

Efter afløsning på opgaven, gik det så igen videre til sidste post på ruten.

Inden man så kom til den sidste post skulle man lige igennem et stykke terræn, hvor man blev beskudt. Modstanderen skulle så lige bekæmpes inden opgaven på post 7 skulle løses.

IMG_2601.JPGOpgaven på den sidste post var at man skulle påbegynde rekognisering af Hjemmeværnsgården, hvorefter man skulle briefe 2 og 3 mand på posten. Når alle var samlet skulle man så etablere et angreb på den ene bygning.

Så var banen slut og man fik så en tilbagemelding fra kampdommeren.

Alle fremmødte kom godt igennem banen. Alt i alt en god dag, som efter rengøring og oprydning, sluttede med lidt godt til ganen, inden alle kunne drage hjemad igen.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring