Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Valde og Anker var på plads i København med fanen, da Dronningen blev fejret

Eskadrillens fane var med da Dronningen blev hyldet

Tillykke Dronning Margrethe, rungede det  igennem Københavns gader af den store folkemængde, som stod tæt, hvor HM Dronning Margrethe vinkede veloplagt og smilende tilbage til alle fra den hestetrukne karet, med Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary

17-04-2015
De mange forskellige soldaterforeninger fra Jylland, Fyn og Sjælland var stået tidligt op i denne anledning, for at hylde Hendes  Majestæt´s 75 år´s fødselsdag d. 16 april 2015 i København og tage med busser fra Skive, Ålborg og Åbenrå med efterfølgende påstigning forskellige steder i Jylland og Fyn langs motorvejen  til Kastellet i København. 

240 faner var mødt frem for at tage opstillet fra de militære soldaterforeninger landet over som Garden, Mariner, Hæren, Flyvevåbnet, De Blå Baretter,  Forsvarsbrødre, samt os 2 fra Flyverhjemmeværnet i Karup.    

​Efter ankomst til Kastellet, og en kort instruktion, blev alle de mange faner hurtigt rullet ud, under i en kraftig vind, for derefter at begive sig samlet fra Kastellet - Esplanaden - Amaliegade -  Fredericiagade - Bredgade til en sidegade mellem Marmorkirken og Amalienborg,  for der at tage opstilling i begge side af gaden.              Gaden var på forhånd  ryddet af politiet, hvor der kun var en enkelt bil som blev fjernet på et fejeblad. Efterhånden blev presset så stort fra Amalienborg og Bredgade af folkemængden, der ønskede at se HM. Dronningen samt kortegen, så Politiet tillod folk at stå bag os i de to lange rækker af faner efter anvisning af dem.Det store øjeblik nærmere sig efterhånden, som alle havde ventet på.                                   Garderhusarerne med deres flotte heste, efterfulgt af den hestetrukken karet med Hendes Majestæt Dronningen samt Kronprinseparret  vinkende og smilende til den tætpakkede folkemængde i gaden, som igen svarede med:" Tillykke Dronning Margrethe."                                                                                                          

 For os to fanebærer fra Eskadrille 277 var det en fantastisk oplevelse, men også en bekræftelse på at HM Dronning Margrethe er en utrolig afholdt Dronning, som alle ønsker at hylde med de 75 år på dagen.        


Samtlige faner der deltog, fik efterfølgende en erkendelse/erindring om en begivenhedsrig dag, i form af en faneplade med følgende tekst.: HMD Dronningen 75 år.

Fanebærere Anker og Valde HVE 277

Fakta

Dronning Margrethe blev hyldet med faner fra hele landet i København på sin 75 års fødselsdag 16. april 2015

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring