Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Med koncentration og tilfredshed på skydebanen

Årets første skydning lørdag 29. januar gav den enkelte skytte en stor tilfredshed i skydefærdighed, men også et selvværd i at være med til en rigtig spændende skydning.

02-02-2016
Skydeleder Frans havde som sædvanligt et spændende  skydeprogram klar til os, hvor skydefærdighederne her stod sin prøve i et anderledes skydeprogram.  
Der med  koncentration for et godt resultat gav den enkelte skytte selvtillid og lyst til at komme næste gang, selvom regn og slud gav lidt hindringer igennem sikkerhedsbrillerne i form af et ikke pletskud.Skydeprogrammet der skulle gennemføres var således:

På en afstand af 10 meter, skydes på skiver med en diameter på 15 cm. med nr. fra 1-10.     
Afstanden kan øges når skytterne opnår et tilfredsstillende resultat.

1. Afgive en serie på fem skud, med kun et hul i skiven..
2. Afgiv et skud, sikring og hvilstilling,  gentages med i alt 5 skud.
3. og 4. Afgiv et skud på skive nr. 3, derefter på skive nr. 4, sikring og hvil. Gentages  4 gange med i alt 8 skud.   
5. Afgiv en serie på 5 skud med stærk hånd. I alt 5 skud.
6. og 7. Afgiv 2 skud på skive nr. 6, derefter på skive nr. 7, sikring og hvil. Gentages 4 gange med i alt 16 skud.
8. Afgiv fra klarstilling en serie på 5 skud med svag hånd.                                                   En selverkendelse her var en skydning, der skulle trænes meget i, da det er meget svært at skyde links og ramme skiven..
9 og 10. Afgiv 1 skud mod skive 9, sikring og genladning/magasinskift, afgiv 1 skud mod skive 10, sikring og genladning/magasinskift.
NB. Pistolskytter sikrer og sætter pistolen i hylster under hvil.

Et fantastisk skydeprogram, da variationen er så forskellig, hvor der kræves en skyttekoncentration til det enkelte skydeprogram, der nok kan sætte gang i adrenalinen. 

Resultatet kunne efterfølgende ses af den enkelte skytte ved selvmarkering,  men også skæves lidt over til naboskytten om det er bedre og få en snak om hvorfor. 

Den næste skydning er den 20 feb. 2016 kl. 0800-1600, Skydebane 3,  Flyvestation Karup.

STH/HIST. Valde  HVE 277


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring