Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Befaling gives - Delingsførere klar

Blue Fox - Imponerende højt niveau i HVE 277

Formålet med øvelsen den 2. – 4. oktober 2015 var at afprøve HVE 277's forventede opgaver, hvor i alt 49 personer fra eskadrillen ønskede at afprøve deres personlige militære kunnen og færdigheder

05-10-2015
 
Forsyningen stod klar til udlevering af alt materiel fredag kl. 1800 på FSN Karup, til brug for afvikling af øvelsen BLUE FOX 2015. Selv feltrationer til enkeltmand blev udleveret. Derefter ordreudgivelse til Delingsførerne fra Eskadrillechefen (Situationen, Forberedelse, Klar til kamp, Afsøgning af objekter, AKP (Adgangskontrolpost), Bevogtning, Pigtrådsspærring, Minestrimmel, Knæk lys, Fyldning af sandsække, Etablering af BSO-område (Beredskabsområde) til overnatning i de udleverede soveposer og meget mere. Samtidig med provokerende indsats af truende små grupper i området, hvor HVE 277 hunde efterfølgende blev indsat til at opsøge personerne med gode resultater, der derefter blev overgivet til HVE 277 egen uddannet Bevogtningsassistent.


Radiomeldinger væltede ind til komandostationen (KSN), til orientering for personellet, der styrede de mange opgaver, når  der var unormale aktiviteter i området, hvor intet blev overladt uafklaret, af de mange forskelligartet aktiviteter langt ud på aften.
Lørdag var også med mange forskellige forsøg på indtrængning og afsøgning af områder, med såvel SF personel (Security Force) og hunde, der begge fik gode resultater ud af deres indsats.
Dog fik HVE 277 og de udsendte en hjælpende hånd fra luften med Hjemmeværnets nye fly, som afsøgte det anmodede område fra KSN med nogle fantastiske foto, hvor intet bliver skjult.

Timeout blev brugt, når det blev skønnet nødvendigt, så alle kunne følge med, evt. ændre og forbedre sin personlige indsats i forhold til opgaven. Nok en måde der bør bruges noget mere under alle øvelser, til gavn for den enkelte og det samlede resultat, ligesom et delmål/evaluering , når der er opnået et positivt eller negativt resultat .
Søndag morgen blev KSN jævnet med jorden af en fuldtræffer, med mange døde og sårede af det tilstedeværende personel. Hurtigt kom der hjælp til de sårede, og der blev tilkaldt yderligere redningskøretøjer samt oprettelse af KSN til Delingerne, FSN Karup  og FHD (Flyverhjemmeværnsdistriktet).

Resten af formiddagen var der opgaver med kort og kompas, gravning af skyttehul, modtagelse af ordre, kropsvisitering. Sjove opgaver der kan blive virkelige.
Øvelse Blue Fox var derfor meget lærerrigt for alle, med en imponerende fælles høj indsats, og yderligere kendskab/træning af de militære færdigheder, hvor der som belønning var en rigtig Dansk Bøf til middag, inden oprydning og afsked med hinanden med et på gensyn..

STHJ/HIST ValdeFakta

Øvelse Blue Fox blev afholdt ef eskadrille HVE 277 Karup i weekenden 2-4. oktober 2015
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring