Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Der arbejdes intenst under årets BM-seminar i Oksbøl

BM-seminar 2017

Nu har vi noget at holde hinanden op på!

Af Palle Christiansen, HVK SFY’s kompagnireporter.

16-02-2017
​17 velmotiverede BM’er fra HVK SFY mødtes i Oksbøllejren til internt BM-seminar den 4. og 5. februar. Målet var at gøre status, lave uddannelses- og handleplaner, samt udkast til enkadrering for det kommende år.
Midlet var at have en god dialog, samt erfaringsudveksling på tværs af grupper og delinger. Et vigtigt spørgsmål:  Hvad skal jeg gøre for at få min deling/gruppe til at fungere optimalt?
Med ”Vilje - Styrke og sammenhold” og socialt samvær, kom vi meget nærmere på et svar!

Fortæl, hvor meget du vil deltage
KC Per Christiansen bød velkommen til deltagerne. Han sagde bl.a.: Vi er 59 medlemmer i kompagniet. De er alle gode og loyale. Men vi havde det lidt sjovere, hvis vi var lidt flere!
Endvidere sagde Per, at det er vigtigt at tage en forventningsafstemning.  Vil du deltage een gang om året, eller ti gange? En vigtig viden at have, når delingen planlægger årets aktiviteter.
KC: Hvis du kun kan levere 24 timers pligtig tjeneste om året, ja, så er det ikke gruppefører, du skal være.
En GF skal have vilje og evne til at kommunikere, og det er også vigtigt at folkene VIL de opgaver, de skal løse.

God moral blandt vore folk
NK Henrik Kortermann: Indenfor de sidste måneder er vi blevet kaldt til indsættelser to gange. Og vi har i den forbindelse fået super opbakning fra jer, med hensyn til tilmeldinger. Det viser en høj moral. Henrik tror, at der kommer flere opfordringer i den kommende tid.

Nyt fra delingerne
På BM-seminaret deltog repræsentanter for KDO-delingen, BEV-delingen, og INF-delingen.

KDO-delingen havde ikke de store ændringer, men en vigtig beslutning bliver nu til virkelighed. Helle Schou-Hansen:  Vi har i 2 år snakket om at arrangere et KSN-kursus for KDO-delingen. Uden at det er blevet til noget. Men ved dette seminar fik vi det på plads. Så vi mangler nu de konkrete datoer. De bliver inden længe lagt ind på hjv.dk.

Signalgruppen mangler hjælpere,  siger Jane Skovgaard Hansen, for der er kun er to signalfolk. En af mulighederne er at opfordre folk fra reserven til at blive signalfok.

Det blev der også sagt: Annette Mieth: Jeg synes, at det er meget negativt at aflyse et arrangement. Gennemfør, selv om der kun er 4 tilmeldte. Lad være med at sige: Vi aflyser.
Helle Schou-Hansen: Hvad med at gennemføre nogle medarbejdersamtaler. Det synes jeg er en god idé.

BEV-delingen: DF Kristian Skovgaard står foran en udsendelse, så delingen ledes af NK Christian Bjørkvig, der har en aktiv deling med 23 soldater, hvoraf kun 3-4 er inaktive. Det skyldes en god kommunikation.
Christian: Jeg kender mine folk. Vi bruger ikke facebook, men sms og tlf. BEV DEL har på seminaret ændret enkadreringen således: 1 og 2 GRP er slået sammen til én, 3 GRP er nedlagt, og der er dannet en fuldt enkadreret delingstrop.

Christian Bjørkvig sagde også: Det er bedre at arrangere få gode ting med ”fut” i, frem for mange små aktiviteter.

INF-delingen: I DF Morten Kaa’s fravær, varetog NK Jesper Francker fra 1 GRP, og NK Henrik Lange, NK 2 GRP opgaverne på seminaret. De har udarbejdet et forslag til at slå de tre grupper sammen til én. Men det skal vi hjem og evaluere på.
Jesper og Henrik: Vi har prøvet at bruge facebook til kommunikation, men kun én ud af 15 har svaret tilbage.

Der har således været arbejdet hårdt på at svare på spørgsmålet: Hvad skal jeg gøre, for at få min deling/gruppe til at fungere optimalt.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring