Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​HVKSFY i gården på Sølund

Nytårsparole 2015

Af kompagnireporter Palle Christiansen

Nøgleordene er fastholdelse og sammenhold!

25-01-2015
Det sagde KC Per Christiansen i sin tale ved nytårsparolen på Sølund den 18. januar. Det glædede ham meget at parolen samlede 32 deltagere på sådan en grå søndag.
KC holdt en meget flot tale og her bringes et udsnit: - Jeg havde en plan, og nogle ideer der skulle udføres, da jeg blev kompagnichef. Men jeg blev meget overrasket over, at faktisk alle ville hjælpe til med at forme tingene.
 
En af mine bedste beslutninger
Jeg fandt dog hurtigt ud af, at min beslutning om at sige ja til at være frivillig chef i HVK SFY, var en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget!
 
Fastholdelse, fastholdelse og fastholdelse
Fastholdelse af medlemmerne er vigtigt for at sikre kompagniets overlevelse. Vi har virkeligt fået en stor opgave med at fastholde folk. Samtidig er KC også meget optaget af, at det skal være sjovt at være med i aktiviteterne. Han takkede sin meget engagerede BM-kreds for den store opbakning de har givet i den anledning.
Målopfyldelse med hensyn til tilgang af nye til kompagniet, nåede vi lige på stregen til det nye år.
En kæde er ikke stærkere end det svageste led, fortsatte Per. I 2015 kan vi styrke kæden ved at stå sammen.
 
Vi har en sangpoet iblandt os
Fantastisk og overraskende. Det var de ord som faldt os ind, da vi hørte at Morten Kaa fra BM-kredsen havde digtet en sang til vores juleafslutning. Vi havde den fornøjelse at høre Morten synge den for os ved nytårsparolen her. Melodien var: “Er du dus med himlens fugle”. Vi sørger for at viderebringe teksten på tryk senere. Men du kan få en lille smagsprøve på sangens slutning, som jeg nåede at skrive ned: “Kan du finde dig til rette i hjemmeværnets hær - så har du funden ind til det, der gør livet allermest værd”. Tak for sangen, Morten. Vi er stolte af dig!
 
Tegn og mærker
KC Per Christiansen var stolt over, at der kunne tildeles hele 24 anciennitetstegn og mærker ved denne nytårsparole. Desværre var kun en lille del af dem mødt op. Vi tager her et udpluk: KC Per Christiansen fik 20 års tegn, samt broncemærke i geværskydning. Af andre 20-års jubilarer kan nævnes Simon Rekvad, tidligere feltpræst Kjeld Burgby og Thomas Kosmos Skjøtt.
På skydefeltet må vi nævne Stian Ravn, som blev distriktets bedste LSV-skytte. Meget tæt på fuldt hus i point. Fortræffeligt flot.
 
Distriktschefens tale til kompagniet
OL Kent Mikkelsen, chef for HD FYN holdt også en tale for HVK SFY. - Jeg er stolt over at se hvor mange der er mødt frem til nytårsparolen her på Sølund. 32 ialt.
I sin tale sagde oberstløjtnanten videre: Med et tilbageblik på 2014, må vi konstatere, at det har været et ekstremt travlt år med mange indsættelser.
Med hensyn til GME-F, der nu er afskaffet som begreb, kan siges: Hensigten med GME-F har været ønsket om, at der skal være et vist “bundniveau” for at have uniform på. Disciplinerne skydning og førstehjælp er ikke faldet bort som uddannelse. Det er stadig vigtigt at beherske disse discipliner.
Hvervning af nye medlemmer er ikke det store mål. Det har vist sig at fastholdelse af medlemmer, er det, der giver pote.
I den forbindelse skal BM huske at tale med sine folk. Ikke bare sms’e til dem. At tale betyder personlig kontakt!
 
Distriktetets nytårsparole
Det er en kendsgerning, at distriktets nytårsparole er kommet for at blive. Trods en svag opstart i tilmeldingsperioden, så mødte der 314 deltagere op og 16 kompagnifaner i Odense Domkirke.
Vi har konstateret, at HD FYN er landets største distrikt, med hensyn til antallet af aktive medlemmer. Året har iøvrigt været præget af mange store aktiviteter. For eksempel “Projekt Mønstring” og Multifunktionsweekend, begge holdt i Oksbøl. Mange andre aktiviteter kunne nævnes.
Vi er optaget af at vise, at hjemmeværnet er en troværdig samarbejdspartner. Blandt andet ved at opstille kapaciteter til hæren.
Desværre har vi måttet konstatere, at i 2014 opnåede vi ikke at få en mere sikker verden at leve i. Eksempler er terrorangrebene og begivenhederne i Ukraine.
Oberstløjtnanten sluttede med at sige tak til alle for deres indsats for hjemmeværnet.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring