Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Sitaware er et fantastisk værktøj

BM-seminar 2018

”Sitaware” er et fantastisk værktøj!
Af Palle Christiansen, kompagnireporter

31-01-2018

​Det der med at snakke sammen uformelt i BM-kredsen, det er der ikke så megen tid til ved de almindelige øvelser og arrangementer. Men ved BM-seminaret i Oksbøl, blev der også plads til både smalltalk og ”bigtalk”.

Denne artikel fokuserer på de 3 timers introduktion vi fik om stabsværktøjet ”Sitaware”.
Kaptajn John Bünger fra HDFYN, gav os en levende undervisning. Og hans begejstring smittede af på alle deltagerne.

Referatet om det øvrige BM-seminar følger.

Din nye platform
John Bünger: - ”Sitaware” er et nyt system, som samler alt i én elektronisk platform,
Til brug for en stab, som arbejder på et KSN. Det gælder f.eks. ved situation – planlægning – kommunikation og journalføring. Endda på en absolut præcis måde.
Koordinater angives lynhurtigt og korrekt, endda 10-cifrede! Det er et fantastisk system, fastslår John Bünger.

Glem alt om tape og tuschpenne
Du kan godt glemme alt om at tape landkort op på væggen. Og at tegne de gældende troppetegn med tuschpen på en kalke. Du behøver heller ikke mere at måle dig frem til koordinater med en lineal – efter princippet ”hen ad gaden, og op ad trappen”.

”Sitaware” husker rækkefølgen i en SITREP. ”Sitaware” indeholder en unik kortmappe. Ja, hvis du ønsker det, er der også søkort og flyvekort!  Med et klik på ”musen” kan du placere dine organisatoriske enheder i ”terrænet”. Enhederne kan følges helt opdateret på skærmen. I vælger det billede, som I ønsker at fokusere på. Man skal ikke gætte sig til, hvor egne enheder befinder sig. I tiden før ”Sitaware” kunne deres positioner være flere timer gamle. Du får med det nye system, et meget bedre beslutningsgrundlag!

Ved troppetegnene kan du også indskrive operationskommentarer. Som for eks. ”4 mand i gule jakker”. Du vil komme til at elske ”Sitaware”, når du får øjnene op for alle de nye muligheder, der åbnes op for i forbindelse med stabsarbejdet.

Hvad siger vores BM om ”Sitaware”?
Under og efter kursus snakkede jeg med nogle af vores BM’er, for at høre, hvad de synes om ”Sitaware”.

Christian Bjørkvig, BEVDEL:
”Sitaware” er en rigtig god idé. Det er spændende at kunne se situationerne ”live”. Men hvis
forbindelsen svigter, så er det også vigtigt at huske ”de gamle dyder”. Christian runder af med: Bare en skam at ”Sitaware” ikke kommer ud til den enkelte gruppe.

Helle Schou-Hansen, IT-BM:
Nu skal vi lære at bruge mulighederne i det nye system. Vi har jo chance for at se på noget, som er opdateret, og ikke forældet. Jeg ville ønske, at jeg havde en hel uge til at lære om ”Sitaware”!

Henning Asbjørn Andersen, KDODEL:
Det nye system giver os muligheder for at arbejde mere avanceret med stabsarbejdet. Det er faktisk som at have sit eget intra-net. Nu skal vi hjem og øve – øve – øve. Det skulle gerne være i brug ved efterårsøvelsen.

Peer Ryager Jakobsen, BEVDEL:
Nu gælder om at gå i gang med at bruge systemet. Samtidig er det også vigtigt at huske de gamle metoder, hvis systemet bryder ned. Lidt ligesom søofficererne, der stadig uddannes i at bruge sekstanter, trods al den moderne computerteknik.

Morten Kaa Olsen, NK HVKSFY:
Det er et smart system, som gør ”verden meget nemmere”. På skærmen flytter man bare grupperne rundt, og alt opdateres hurtigt. Hvis strøm og forbindelse svigter, skal vi også kunne klare os med det gamle system.


Nu gælder det om for alle brugerne at tilegne sig det nye system. For, nej!! Det gamle vender ikke tilbage!

 

Glæd jer til at læse meget mere om BM-seminaret i en efterfølgende artikel!

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring