Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​KSN oprettet på Flådestation Korsør

Certificering 2017

Ikke i nyere tid, har HVK Sydfyn stillet med så mange til en øvelse.  Hele 30 deltagere tilmeldt, er meget flot til et weekendarrangement. Både på KSN og BEV og INF delingerne.
Af kompagnireporter Palle Christiansen

24-09-2017

​Der var også væsentlige ting på programmet. Vores kompagni skulle i fælleskab med HVK Langeland, certificeres. Det vil sige at vore operative færdigheder skulle eksamineres.
Det foregik i gode militære rammer på Flådestation Korsør.

Et fantastisk samarbejde blev udvist i USAM SYD. Foruden HVK Langeland, så blev vi støttet af HVK Svendborg, samt vore venner på Ærø.
Det er tæt på virkeligheden, når vi i sidste øjeblik måtte rokere rundt på ledelsesposterne.  På vores KSN varetog Kenny fra Ærø driften af KSN. INF DEL måtte, på grund af Brian Pedersens sygemelding varetages af Gunnar Hansen, som fik sin ilddåb ved at lede en fuldtallig deling. Og Morten Kaa Olsen, fik en stor opgave med at overtage NK-posten på øvelsen, på det travle KSN.


BEV DEL var, sammen med INF, tildelt en stilfærdig opgave, idet det meste skete ved adgangskontrollen på flådestationen.

Der blev udvist et fremragende samarbejde mellem KC Per Christiansen, og KC fra Langeland, Kim Fagerli-Schmidt.


Per: En af de ting, som der bør øves noget mere i, det er ”Overdragelse af et bevogtningsobjekt” fra et fremmed kompagni (HVK SPROGØ), som havde bevogtningen, da vi ankom. Desuden bør der arbejdes mere i kommunikation mellem enhederne, når man har en stor, fælles opgave at løse. Nu venter vi på evalueringen af vores certificering.

På KSN var der stor travlhed, også i KDO DEL’s signalgruppe. Her sad Simon Rekvad, Helle-Schou-Hansen, Jan Bruun og Jane Hansen, samt Annette Mieth. Der var konstant trafik på nettet, fra de kom fredag aften, og til lørdag over middag, hvor certificeringen sluttede.

Feltøvelse søndag blev et Braavallaslag

Weekendens ”Fase 2,” var en stort anlagt feltøvelse. Det foregik på Næstved-egnen. Gæstfrie værter fra HD VESTSJÆLLAND/LOLLAND-FALSTER lavede et flot arrangement. Lørdag aften spiste vi sammen med fjenden. Der var grillmad og musik fra HJV-musikkorps på Sjælland. Og der sluttedes af med en feltgudstjeneste i det frie, inden vi kørte hjem til overnatningen ved Kalby Ris.

Det mindede om ”2. Verdenskrig” da de store styrker fra Fyn og Sjælland fik føling med hinanden ved daggry. Det lykkedes os ikke at komme ind på det fjendtlige objekt.
Både lørdag eftermiddag og søndag formiddag, var PO KMP’s folk ”i ilden” med at dirigere vores næsten 1 km lange kolonne af militære køretøjer frem ad landevejene. En af dem som ekstraordinært støttede PO, var Annette Mieth fra vores kompagni.
Tak til alle for en superweekend, hvis oplevelser det ville tage flere år at opleve for almindelige civile mennesker! En fantastisk weekend!

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring