Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Friske informationsfolk klar til at modtage publikum

Sådan skal et info-arrangement køres!

Kompagni Sydfyn og Flotillen fik vist flaget.

Af kompagnireporter Palle Christiansen, HVK SFY

23-05-2015
​Lørdag den 9. og søndag den 10. maj holdt HVK Sydfyn og Flotille 244 i fællesskab et meget succesfuldt info-arrangement på Svendborg Havn.
 
Alle ingredienserne var til stede for at tiltrække publikum. Nåe, ja lige med undtagelse af lørdagens regnvejr. Men publikum kunne møde seje HJV-soldater, røde brandbiler, en politibil med blåt blink, åbent skib på HJV-kutteren “Luna” og på Søværnets patruljefartøj, “Najaden”.
Som blikfang foran kompagniets stand, var parkeret en pansret mandskabsvogn, som man kunne kigge ind i. Børnene kunne komme hen til Per Jakobsen og prøve en minifeltbane, bygget af halmballer. Alene om søndagen var der 38 børn, som ønskede at prøve feltbanen.
 
Mange nysgerrige
Der kom rigtigt mange besøgende gæster ned omkring havnen. Flotillechef Dorte Lauritzen, fortæller, at der har været 138 besøgende på “Najaden” og et lignende antal på “Luna”. (MHV 244 Svendborgs fartøj). De lyttede med stor interesse på information om søredning og om bekæmpelse af miljøforurening.
 
HVK Sydfyn havde travlt
Vores eget kompagni havde også travlt med at vise materiel og uniformer. Mange af vore folk havde brugt hele weekenden på at være med til at vise hjemmeværnsflaget. Medarrangør Anette Rehr Mieth var meget tilfreds. Godt nok var det ikke et decideret hvervearrangement, mere et informationsarrangement. Men der meldte sig 8, som var interesserede i at høre mere om medlemsskab. Flotille 244 havde 6 personer, som var interesserede i at høre mere. Rigtigt flot.
Anette: Det er et arrangement, som vi gerne vil gentage næste år. For eksempel den 5. september (Flagdag for Danmarks udsendte) på Langelandsfortet. Det er nu ikke bestemt, men vi arbejder på en gentagelse. En af flotillefolkene bemærkede tørt til dette: - Nå, der får vi svært ved at lægge til kajs.
 
Hvad vil I gøre anderledes til næste år? - En bedre markedsføring af arrangementet!
 
Et interessant indslag var iøvrigt at HVK Sydfyn havde valgt at tage helt nye, unge hjv-folk med, iklædt uniform. En rigtig god idé. Bekræftet af de nye unge. For eksempel Martin Christensen, som kun har været i hjemmeværnet i 3 uger. Han syntes, at det havde været rigtigt sjovt at deltage. 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring