Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Annette, Jane, Henrik og Helle på kommandostationen i Nymindegab.

Næsten 40 år i signaltjenesten

Helle er en pige uden svinkeærinder.

Helle Schou-Hansen kan godt lide at arbejde med signaltjeneste. Faktisk så godt, at hun nu i snart 40 år er blevet ved i denne tjeneste, uden at ville prøve andre funktioner.

01-10-2016
Af Palle Christiansen, HVK Sydfyn, kompagniskriver.
 
Helle er vores it-befalingsmand, og hun har valgt at tage med til uddannelsesugen for at deltage i kurset: Stabsmedhjælper vedligeholdelse. Desuden deltager hun i øvelsen ”Operation Nymindegab”, og taktisk træner.
 
Om stabshjælper kursus siger Helle: - Kursustemaet: At arbejde med elektronisk kortpakke, og at føre den daglige journal elektronisk - og på papir, samt at arbejde med One Drive og One Note (systemer, hvor alle kan skrive i samme dokument – på samme tid, og så alle kan læse samtidig).
 
Ingen af de nævnte discipliner var nyt stof for Helle, men, som hun sagde: - Det var et gensyn med det, man kendte, og vedligeholdelse af viden, dét er jo også vigtigt.
 
Kortpakken dækker hele Danmark
Elektroniske kort, der dækker hele Danmark, kaldet ”kortpakken”, bruger vi også hjemme i kompagniets stab, siger Helle Schou-Hansen. Kortpakken er en gedigen pakke, som fylder 350 Gigabyte. Hun synes dog ikke det er praktisk, at den er engelsksproget, det kunne godt udelukke nogen fra at deltage.
 
Stabsmedhjælper vedligeholdelseskursus indeholdt som nævnt ovenfor også temaet ”Journalføring” - både elektronisk, og på papir. Et rimeligt enkelt emne, som ikke er nogen raketvidenskab.
 
4 stabsfolk i ilden
Fredag og lørdag i uddannelsesugen deltog Helle Schou-Hansen sammen med tre andre fra vores kompagni i taktisk træning og i øvelsen ”Operation Nymindegab”. De øvrige var Henrik Kortermann, Jane Skovgård Hansen og Annette Mieth. De var alle med til at hjælpe Kerteminde-kommandostationen under deres certificering. Kerteminde er enkadreret under uddannelsessamarbejde (USAM) ØST, så vore folk fik nye vinkler på deres stabsarbejde.
 
Jane Skovgård Hansen sidder ved en 371-radio og modtager fjendemeldinger ude fra delingerne. Hun siger: - Jeg modtager meldingerne fra radioen og skal så videresende dem til distriktet på mail, og så sende et signal på radioen, for at høre, om de har modtaget meldingerne!
 
Henrik Kortermann, vores NK, støtter Kertemindes kommandostation, og han bistår Kertemindes NK med hans opgaver.
 
Annette Mieth, vores KBM, deltager i funktionen som Kertemindes KBM, og det er en inspirerende opgave.
 
Helle Schou-Hansen bidrog ligeledes med sin funktion som it-befalingsmand, denne gang for Kerteminde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring