Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarsministeren: Der opstilles et patruljekompagni til Hæren

Forsvarsministerens svar til Forsvarsudvalget slår fast at Hjemmeværnet skal opstille et patruljekompagni til Hærens Operative Kommando, og patruljedelinger ved alle Hærhjemmeværnsdistrikter.

31-05-2000

Forsvarsminister Hans Hækkerup's svar til Forsvarets Forsvarsudvalg pr. 31. maj 2000 om nedlæggelse af Hjemmeværnets patruljekompagnier.

Der opstilles et patruljekompagni til Hærens Operative Kommando (PTRKMP HOK), og patruljedelinger (PTRDEL) ved alle Hjemmeværnsdistrikter.

Læs hele svaret nedenfor eller i Folketingets webarkiv.


-----

Forsvarsudvalget 
(Alm. del - bilag 240) 
hjemmeværnet 
(Offentligt)

Folketingets Forsvarsudvalg
Udvalgsafdelingen
Christiansborg

Under henvisning til Forsvarsudvalgets skrivelse af 4. maj 2000 fremsender jeg hermed i 70 eksemplarer min besvarelse af udvalgets spørgsmål nr. 80 (Ad bilag 205).

Med venlig hilsen

Hans Hækkerup

Bilag til forsvarsministerens
skrivelse af 31. MAJ 2000
(Ad bilag 205)Spørgsmål nr. 80:

Ministeren bedes oplyse, hvorfor man har valgt at nedlægge patruljekompagnierne i hjemmeværnet fremfor at tilføre dem nye opgaver.

Svar:

Hjemmeværnskommandoen har revideret uddannelserne i hjemmeværnet i lyset af de krav, som for fremtiden stilles til hjemmeværnet.

Der er i den forbindelse fastlagt en grundlæggende uddannelse, som på forskellige niveauer kvalificerer personellet. Personellet vil efter den grundlæggende uddannelse kunne specialisere sig på tre områder: Patruljetjeneste, motoriseret infanteriuddannelse og motoriseret overvågningsuddannelse.

Der vil således fortsat være patruljeenheder. Der opstilles et patruljekompagni til Hærens Operative Kommando, og der oprettes patruljedelinger ved alle hjemmeværnsdistrikter.

I de kommende nye lokalforsvarsregioner forventes der ikke at blive behov for patruljeenheder, idet den offensive kapacitet vil blive udgjort af motoriserede infanteridelinger og motoriserede overvågningsdelinger.

Det er hensigten at anvende det frivillige personel i de nuværende patruljeenheder som grundlag for opstilling af nye patruljeenheder ved hjemmeværnsdistrikterne, motoriserede infanteridelinger og motoriserede overvågningsdelinger, idet der tages udstrakt hensyn til hver enkelts ønsker.

Der vil således være rig mulighed for at deltage i løsningen af de nye og mere krævende opgaver.​----

Patruljekompagniet ved Hærens Operative Kommando (PTRKMP/HOK) skiftede navn den 1/1-2007 til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR)

Læs også: 

Historien om SSR

Hjemmeværnskommandoen, 2002: "Landsdækkende Patruljekompagni"​

HærNyt nr. 1/2003 udgivet af Hærens Operative Kommando: "HOK's hemmelighed​".


 
 Seneste nyheder

Hvis du vil vide mere

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring