Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Bogudgivelse Tøjhusmuseet

Tekst: Hans Trolle, Foto: Per Yngve Lind

Ny bog om det danske Hjemmeværn. Den 8. december 2017 udkom bogen:

”HJEMMEVÆRNET – Historien om det folkelige forsvar”.

Begivenheden blev markeret med en reception i Tøjhusets kanonhal. 

Museets vicedirektør bød velkommen og gav ordet videre til formanden for Helen og Ejnar Bjørnows Fond, der har medvirket til, at udgivelsen kunne realiseres.

  

Derefter kom forfatteren, Jens Ole Christensen, på talerstolen. Han fortalte om ideen bag projektet, om sin egen baggrund – han har været i Hjemmeværnet siden 1980 – og han takkede alle, som gennem flere år har hjulpet ham med det enorme arbejde at fremskaffe de nødvendige facts og indsamle historisk materiale.
 
Det er der kommet et flot bogværk ud af, spækket med masser af illustrationer.
Blandt de mere end 50 fremmødte gæster kan i tilfældig rækkefølge nævnes Hjemmeværnets tidl. chef, general Finn Winkler, OL Jørgen Holmen samt den daglige leder af Hjemmeværnsmuseet i Frøslev, Anders Olsen med hustru, som i dagens anledning var taget hele vejen til København.
 
Til stede var også tidligere forsvarschef, general Jørgen Lyng, pensioneret konsulent for musik og historie ved Hjemmeværnskommandoen, Erik Petersen, den Kommitterede for Hjemmeværnet, Søren Espersen, både tidl. og nuværende formand for Hjemmeværnets Historiske Kommission, Hans Raahauge og Jens Vindekilde samt formanden for Våbenhistorisk Selskab, Kay Søren Nielsen.
 
Og sidst, men ikke mindst, var medlemmerne af Historisk Udvalg ved Landsdelsregion Øst – HISU LRGNE i Glostrup – stærkt repræsenteret med omkring halvdelen af styrken.
 
Der blev budt på vin, vand og øl samt små lækre smagsprøver, og der var rig lejlighed til snak på kryds og tværs i den rungende kanonhal.
 
Vi ønsker og håber den store interesse for bogen vil brede sig til hele landet.
 
 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring