Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Tidligere POKMP 6630 Frederiksberg på besøg

​​Foto: Hans Raahauge

Søndag den 19. juni 2016 var der stort rykind i HISU’s lokaler i Glostrup. 21 mand m/k fra det tidligere politikompagni 6630 Frederiksberg havde fået den gode ide, at de ville holde veteranmøde her og samtidig se, hvad arkivet rummede.

Kompagniet, som i dag har tilknytning til HVK Kastellet, havde længe haft en hendøende støtteforening med kun få medlemmer. Men nu havde man så sat gang i jungletrommerne med det formål for øje at få afgjort, om støtteforeningen skulle nedlægges. Kompagniets gamle standart var fundet frem – den skulle, i værste fald, afleveres til HISU.

En del af de fremmødte havde ikke set hinanden i mange år, så snakken gik livligt – først udendørs i det gode vejr og senere inde ved spisningen af den medbragte mad.
 
Bagefter var der fremvisning af arkivet, og nysgerrigheden var stor. Der blev spurgt, der blev åbnet arkivæsker, set på kompagniets gamle trofæer, og der blev fortalt drabelige og sjove historier om personer og oplevelser fra 6630’s velmagtsdage. Og ikke mindst blev der sat navne og oplysninger på en pænt stor mængde af de fotos, kompagniet gennem årene har skænket arkivet.
 
Stemningen var høj, og afslutningsvis besluttede man at ville videreføre veteranklubben. Og standarten? Den blev ført ud igen – tiden var ikke inde til aflevering!
 

Hans Trolle HISU

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring