Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

Rundvisning Flyvestation Aalborg

Topbanner

Rundvisning Flyvestation Aalborg

7. september
I forbindelse med  indkvartering  på  Air Transport Wing Aalborg  (ATW AAL) var det nærliggende at besøge de Eskadriller og enheder der opererer fra Flyvestationen.

 

​​Det blev aftalt med leder af kommunikationssektionen, Preben Skaarup Rasmussen, at vi blev vist rundt til hhv. ESK 721, Hercules  og Challenger samt besøg ved SAR vagten med Helikopter EH 101.

Det blev Jesper Balle fra Kom. afdelingen der på vittig og seriøs måde viste os over til Helikopter  hangaren, som desværre var tom grundet at helikopteren fløj før vi nåede derover, men vi fik set hangaren med alle de ophængte redningsveste og badedyr der var blevet samlet op i forbindelse med redningsopgaver. 


Hangar web.jpg
Herefter kørte vi over til Hercules hangaren som desværre også var tom idet et fly var i Mali på FN mission og et var på Grønland og de sidste 2 stod på forpladsen og skulle ud på opgaver.

Vi var dog heldige at se den ene af 3 Challenger fly der var hjemme i sin ”rede”.

Det var det sidst indkøbte fly hvor man havde købt det for motorens skyld men kom frem til at flyet var i så god stand at det kunne betale sig at lade det indgå i fly flåden som VIP fly for Kongehuset og Regeringen.  

Så vi fik lov til at sidde i lædermøblerne og lade som om vi var VIP passagerer på flyvetur.

En spændende rundvisning selv om de fleste ”fugle” var ude at arbejde. 
 


 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring