Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Northern Resilience

​Repræsentanter fra både Landsdelsregion Øst og Center for Stabiliseringsindsatser ved Hjemmeværnskommandoen deltager i denne uge i Øvelse Northern Resilience 2018 i Nuuk i Grønland.

01-06-2018
Øvelsen var oprindeligt planlagt til at være en mindre dansk-amerikansk øvelse i gennemførelse af logistiske forberedelser i KANGERLUSSUAQ med henblik på at kunne modtage et militært bidrag, der kan indsættes til støtte for Arktisk Kommando i tilfælde af en naturkatastrofe.

Grundlaget er dog vokset en del, siden planlægningen gik i gang sidste år, og inkluderer nu ud over Arktisk kommando, US National Guard MICHIGAN og Hjemmeværnet dertil Grønlands Politi, Beredskabsstyrelsen, Forsvarets Sundhedstjeneste, de grønlandske sundhedsmyndigheder og De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS).


Ligeledes er fokus ændret fra at være generel øvelsesvirksomhed til at pege i retning af reel beredskabstræning og udvikling af skarpe beredskabsplaner til brug for Arktisk Kommando i fremtiden. 


Øvelsen er planlagt til at fortsætte i både 2019 og 2020, hvor det er planlagt, at amerikanske soldater fysisk vil opstille den logiske modtagefacilitet i den militære del af KANGERLUSSUAQ lufthavn.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring