Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chef for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff, lægger en krans ved Monument for Danmarks Internationale Indsats efter 1948​.

Danmarks befrielse - Chefens 4. maj tale

I anledning af Danmarks befrielse holder chefen tale og lægger en krans Monument for Danmarks Internationale Indsats efter 1948. Dagsordenen for talen er Europas sikkerhed og krigen i Ukraine.

04-05-2023

​​​

I dag er det Danmarks befrielse og traditionen tro holder chef for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff sin tale og lægger en krans ved Monument for Danmarks Internationale Indsats efter 1948 - på Kastellet.

Danmarks og Europas sikkerhed sikkerhed omdrejningspunktet i årets tale.

"Jeg glæder mig over det stærke sammenhold i NATO, EU og i Norden om støtten til Ukraine. Jeg glæder mig over, at Finland blev optaget i NATO d. 4. april i år, og at Sverige forhåbentlig optages meget snart. I går var et møde mellem Ukraines præsident Zelenskij og de nordiske landes regeringsledere for at understrege støtten til Ukraines forsvarskamp for frihed og selvstændighed."

Især Hjemmeværnet, har en central rolle i Danmarks fortsatte sikkerhed.

"Frihed og sikkerhed går hånd i hånd og har både et historisk og et nutidigt perspektiv. Med den nuværende sikkerhedssituation er vi nødt til at forberede os på kæmpe for frihed og sikkerhed, ellers risikerer vi i yderste konsekvens, at den går tabt. Sikkerhed kommer med en pris, som i øjeblikket er til politisk forhandling både nationalt og i NATO.

Chefen ønsker alle en god befrielse og husk at tænd et lys i aften.

Se talen her

Vedhæftede filer

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring