Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Årets første PRIK-øvelse var en kold fornøjelse

Trods ekstreme kuldegrader deltog godt og vel 200 mand fra regionens fire ud af  seks distrikter i weekendens PRIK-øvelse.

05-03-2018
Slagelse øvelsesterræn var i weekenden vært for mere end 200 soldater, der havde trodset både frostgrader og sne for at deltage i årets første PRIK-øvelse.


Her blev to kompagnihovedkvarterer øvet i at indsætte og føre deres enheder. Og det klarede de  godt, selvom der sjældent bliver øvet i kompagniramme.


“Vi fik vist, at vi sagtens kan. Der var en fin forståelse og udførelse af både MOTOV, patrulje og infanteriet, siger øvelsesleder, rang Bo Hansen


Formålet med øvelsen var at øve offensive kampformer herunder angreb, rumopklaring, beredskabsområde og føringsvirksomhed.


Derudover blev der under øvelsen udført et operativt statustjek af Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns infanterikompagni. Her blev de undervejs testet i deres evner inden for  føringsvirksomhed, samt til  at gennemføre angreb i kompagniramme. Efter øvelsen fik de en kort mundtligt feedback, inden der er om 14 dage er en grundig skriftlig feedback klar.  


Næste PRIK-øvelse løber af stablen den 1. - 3. Juni 2018. Tilmelding på HJV.dk


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring