Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

21 hunde fra hele landet deltog i DM

I denne weekend var Hevring skydeterræn ikke kun fyldt af hjemmeværnssoldater, men også deres firbenede venner, da 21 af Hjemmeværnets bedste hunde deltog i DM.

19-09-2017

I denne weekend afholdt Landsdelsregion Vest Danmarksmesterskabet for Hjemmeværnets Hunde 2017. Der blev dystet i våbenbetjening, skydning, skoledressur, rondering, felt og patrulje med fælder og snubletråd – discipliner, der også indgår i hundenes daglige træning.

- Hjemmeværnets hunde er bevogtningshunde. De bruges både til indsættelser og ved øvelser, fortæller Ole Rudolf Larsen, der er koordinerende hundeinstruktør i Landsdelsregion Vest.

Siden 2012 har det program hundene skal igennem for at blive mønstret været identisk med det program, Forsvarets hunde skal igennem.

- I princippet er der ikke forskel på det, Forsvarets hunde og vores hunde kan. Bortset fra vores hunde deltager med frivillige soldater, forklarer Ole Rudfolf Larsen.

I alt er der ca. 900 stillinger som hundefører i Hjemmeværnet, men kun ca. 200 af dem er besat.

- Hvor meget hundene bruges kommer meget an på det enkelt kompagni – men vi laver tiltag som denne konkurrence på regionsplan, så hundeførerne møder hinanden og kan udveksle erfaringer. De bliver også bedt om at deltage i øvelser for Forsvaret, som resten af kompagnierne ikke altid deltager i, siger Ole Rudolf Larsen. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring