Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Danske Hjemmeværnssoldater træner skydning med amerikanske våben. Foto: Hélène Mogensen de Monléon

Skydebane, lokalkolorit og helikoptertræning

De danske hjemmeværnssoldater har haft et par spændende dage i Camp Grayling, med bl.a skydning og helikoptertræning.

01-08-2017
​Det dansk/lettiske kompagni har nu fået de sidste instruktioner og uddannelser i brugen af de amerikanske våben og det udstyr, de skal bruge under øvelsen.


Lørdagen blev brugt på skydebanen, hvor den enkelte soldat fik tilpasset og indskudt sit våben under meget kyndig vejledning fra de dygtige amerikanske skydeinstruktører.
Da soldaterne vendte hjem til lejren efter en lang dag med skydning og træning i anvendelse af det amerikanske radiomateriel, var der store smil over hele linjen.


Amerikanske skydeinstruktører underviser danske og lettiske soldater før skydningen påbegyndes. Foto: Hélène Mogensen de Monléon

Søndag formiddag opstod der lidt ventetid i planen, så soldaterne fik mulighed for at besøge den nærliggende by, Grayling, og opleve den amerikanske kultur.
Det var det spændende at komme rundt og se livet i en mindre by som Grayling – husene, indkøbsmulighederne osv. Og så selvfølgelig at møde de civile amerikanere, der viste stor interesse i os.

Om eftermiddagen blev der trænet i, på en sikker måde, at komme ind og ud af en helikopter, der er klar til Lift-off.
Undervisningen var rigtig interessant, og soldaterne gik til træningen med åbent sind og stor entusiasme.
Alle deltagere i det dansk/lettiske bidrag til ”Northern Strike” trænede om bordstigning i både Blackhawk- og Chinook-helikoptere, da det vil være én af måderne, de bliver transporteret på i USA.


Danske hjemmeværnssoldater får undervisning i ind- og udstigning af helikopter. Foto: Hélène Mogensen de Monléon

Det er de færreste af de danske soldater, der har prøvet at flyve med militærhelikopter før, så det er noget de glæder sig rigtig meget til.

Søndag aften blev brugt på pakning og klargøring til mandag morgen, hvor soldaterne blev indsat i øvelsen for første gang.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring