Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Stor øvelse skal træne katastrofeberedskab i Grønland

Fra 11.-23. august er ca. 100 amerikanske og danske hjemmeværnssoldater i Grønland for at træne og lære de arktiske forhold at kende.

31-07-2017

Northern Resilience er en dansk og amerikansk øvelse, der foregår i Kangerlussuaq, Grønland i midten af august. Øvelsens formål at er træne hurtig respons i katastrofe situationer fra både dansk og amerikansk side. Scenariet er, at Grønland er isoleret fra Danmark grundet et vulkanudbrud, samtidig med at en flodbølge rammer Kangerlussuaq. Soldaterne skal således både træne en humanitær og naturkatastrofe, ligesom den skal vænne soldaterne både til det internationale samarbejde men også de ekstra udfordringer klimaet og geografien i Grønland udgør.

Desuden styrker øvelsen samarbejdet mellem Michigan National Guard og Hjemmeværnet. Målet er at øvelsen videreudvikles i 2018 og 2019 i en ”kravl, gå, løb”-tankegang, selvom Northern Resilience ikke hænger direkte sammen med disse øvelser.

Deltagelse i en international øvelse som Northern Resilience giver de danske soldater styrkede kompetencer indenfor international samarbejde og deres allerede eksisterende militære færdigheder. Derudover giver det mulighed for at samarbejde med Arktisk Kommando og Grønland. 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring