Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Her holder en velsløret engelsk opklaringseskadron.

VIKING STAR l Angry Wolf er godt i gang

Styrkerne er på plads i terrænet og feltøvelsen er i gang.

20-09-2017

Tekst og foto L. Larsen, Presseofficer Viking Star 2017

De deltagende styrker i Viking Star gik sent i søndag aften i beredskabsområde i Oksbøl øvelsesterræn. De er er nu på plads i udgangspositionerne og feltøvelsen Angry Wolf er skudt i gang.

Øvelsesledelsen er på plads i den nordlige del af Oksbøl øvelsesterræn, nærmere betegnet i Kærgård. Her er der stor aktivitet, såvel på radioerne som ved de opsatte situationskort, hvor troppernes positioner hele tiden ajourføres.

Diverse køretøjer er klar til hurtig indsats hvis behov skulle opstå, det være sig bjærgningsvogne og ambulancer der holder klar nær Kærgård.


Et detaljeret engelsk terrænbord, der ikke overlader meget til tilfældighederne. 

Den engelske opklaringseskadron går grundigt til værks under Angry Wolff

I vestkanten af Selager i Oksbøl øvelsesterræn har den engelske opklaringseskadron hovedkvarter og de mange køretøjer holder velslørede i skjul. Der er en fantastisk udsigt fra området og på engen vest for området går krondyrene fredsommeligt rundt.

Inde i området arbejder tre mand med etablering af et yderst detaljeret terrænbord, hvor alle enkeltheder er med. Et terrænbord der næsten minder om et landkort, ja, sågar længde- og breddelinjerne er markeret med grønne nylonsnore.

To danske overvågningskøretøjer holder blandt de engelske køretøjer, og de danske Hjemmeværnssoldater hviler i nærheden af køretøjerne klar til at blive indsat sammen med de engelske soldater fra Scottish and North Irish Yeomanry.

Netop dette samarbejde er hele øvelsens formål at skabe mulighed for udveksling af erfaringer mellem Hjemmeværnet og de udenlandske enheder og gennem dette samarbejde at få forståelse for hinandens organisation, taktik og materiel. Et samarbejde der er med til at give de danske Hjemmeværnssoldater en større faglig viden.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring