Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Tilbageblik på jeres indsats i 2017

Hjemmeværnet har været en efterspurgt samarbejdspartner, og i løbet af det seneste år har I løst opgaver til lands, på vand og i luften.

28-12-2017

Af: Sara Amos Pedersen

Hjemmeværnets opgaver kræver ofte, at I er klar til at rykke ud med kort varsel, når vejrforholdene spiller med musklerne. 200 soldater fra Hærhjemmeværnet hjalp danskerne igennem årets første storm ved skabe midlertidige dæmninger af fyldte sandsække og water tubes.

Det vakte stor opmærksomhed i medierne, da ubåden Nautilus forsvandt med to personer ombord. Marinehjemmeværnet deltog i eftersøgningen og i det efterfølgende arbejde med at bevogte gerningsstedet.


Det seneste år har I løst en række nye opgaver til støtte for Forsvaret og politiet. En af de opgaver er Flyverhjemmeværnets langvarige indsættelse i København, hvor Eskadrille 270 støtter politiet i forbindelse med bandekonflikten. Hjemmeværnets Britten-Norman Defender fly er på vingerne med piloter og systemoperatører fra Hjemmeværnets frivillige stab.

I har hele året vist, at I er en efterspurgt samarbejdspartner. I har blandt andet støttet politiet med opgaven med at kontrollere den dansk-tyske grænse. I juni kunne Hjemmeværnet markere, at I havde løst opgaven i ét år, og i efteråret blev Hjemmeværnets indsats forøget med cirka 20 soldater.

Læs mere: Et år som trofast støtte ved grænsen

Da Hjemmeværnets nye chef, generalmajor Jens Garly, besøgte soldaterne ved grænsen, roste han jeres indsats. Han har efterfølgende været rundt og besøge samtlige myndigheder i Hjemmeværnet, hvor han har spurgt interesseret ind til de frivilliges uddannelse, arbejdsgange og soldaternes sammenhold. 


Hjemmeværnet løser ikke kun opgaver i Danmark. I år har I deltaget i hele fem internationale missioner. Soldater fra Hjemmeværnet har været udsendt til Georgien, Kenya, Irak, Afghanistan og FN-missionen MINUSMA i Mali. 


For femte år i træk deltog Hjemmeværnet i Folkemødet på Bornholm, hvor 150 soldater fra Landsdelregion Øst leverede et stort bidrag til sikkerheden i samarbejde med politiet.


Gennem hele året har Hjemmeværnets soldater vist, at I stiller op, når det gælder. Men jeres deltagelse i nationale og internationale øvelser viser, at I også stiller op, når der er mulighed for at træne jeres militære færdigheder.
Derfor var Hjemmeværnet selvfølgelig repræsenteret under årets største militære øvelse i Danmark: Brave Lion. Hjemmeværnets tre delinger fra Landsdelregion Vest blev rost af Henrik Lyhne, Brigadegeneral i første brigade i Hæren og to af Hjemmeværnets soldater fik overrakt Commander’s Coin for deres indsats.


I har også samarbejdet med soldater fra fem andre NATO-lande under den internationale øvelse Northern Strike i USA. Her har det dansk-lettiske Hjemmeværnskompagni gennemført mærkeskydning, trænet kamp fra stilling og fremrykning gennem terrænet, angreb og bykamp.


Fremmødet var rekordstort, da Hjemmeværnets barske patruljekonkurrence, Blå Negl, blev gennemført. Blå Negl har været et tilbagevende højdepunkt for hjemmeværnets patrulje-entusiaster siden 1998 og betragtes i dag som den største konkurrence af sin art herhjemme.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224