Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hvordan gik det eskadrillen under nedlukningen

Nedlukningen på grund af Covid-19 ramte også HVE 277 Karup dette forår, og vi måtte droppe alle vores planlagte aktiviteter.

14-09-2020
​​​Nu er vi heldigvis kommet godt igang igen efter nedlukningen, men hvilken betydning har nedlukningen haft for eskadrillen som helhed, for delingerne, for vores uddannelse, skydninger, forsyning, hvervning mm., og hvad så nu bagefter, alt dette vil vi forsøge at finde svar på gennem artikler skrevet af nogle af de forskellige berørte.

I denne uge vil eskadrillechefen beskrive, hvad covid-19 nedlukningen har betydet for eskadrillen, og hvordan eskadrillen kommer videre efter nedlukningen:

I marts 2020 stod vi overfor en helt ny situation. Danmark lukkede ned på grund af covid-19.
Virksomheder, skoler, daginstitutioner lukkede, og vi havde en helt 
ny hverdag foran os.
Det var nye tider med restriktioner, og dem skulle vi til at lære at håndtere.


I Hjemmeværnseskadrille 277 Karup (HVE277) blev vi, som i resten af Hjemmeværnet, nødt til at lukke for al aktivitet og uddannelse, da vi selvfølgelig skulle følge de samme retningslinjer som i forsvaret og resten af Danmark. Det skabte forvirring og ikke mindst frustration blandt eskadrillens medlemmer.

Foran os var planlagt uddannelser og øvelser, som ingen vidste om vi kunne gennemføre.
Tiden gik hen over foråret, og da vi kom til sommermånederne, kunne vi så småt begynde at afholde små aktiviteter under hensyntagen til de gældende restriktioner.
Vi er nu i gang, hovedsageligt med udendørs aktiviteter. Det er meget tydeligt, at alle er glade for at vi nu har mulighed for at gennemføre uddannelser, selvom vi stadig har retningslinjer, som vi skal følge. Det har stor betydning for fællesskabet, at vi har mulighed for at mødes og gennemføre uddannelse sammen. Fællesskabet er også af stor betydning for, at vi kan gennemføre opgaver sammen, når vi bliver bedt om at stille op for forsvaret og samfundet.​​​​​​​​​

Vi ser frem til et efterår, hvor vi har en del aktiviteter, som skal gennemføres under hensyntagen til de gældende retningslinjer. 

I den forbindelse håber vi, at situationen ikke udvikler sig, så vi fortsat kan uddanne og udvikle os, så vi kan træde til med støtte når forsvaret og samfundet har brug for os​.

EC Michael Hertz ​(billede)​I næste uge vil DF/SECFOR beskrive, hvad Covid-19 nedlukningen har etyder for Security Force delingen - og hvordan de er kommet videre. 


​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring