Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mød sektionerne - Staben, Planlægningssektionen og Driftssektionen

"Mød sektionerne" er en lille serie, hvor vi præsenterer hver sektion på Hjemmeværnsskolen, så du kan få et indblik i deres daglige arbejde.

29-10-2021

​​​Denne gang kan du møde Staben, Planlægningssektionen og Driftssektionen. 

Staben

Staben kan du finde i BYG 5 i Nymindegablejren og er en firkløver, der består af chef for Hjemmeværnsskolen, oberst Flemming Meinertz, stabschef og oberstløjtnant Kent Mikkelsen, myndighedsbefalingsmand og chefsergent Henning Thisgaard og feltpræst Thue R. Jensen.

Stabens vigtigste opgave er at skabe de rammer og vilkår, der gør, at Hjemmeværnsskolen kan levere de uddannelser, der skal til, til de operative myndigheder. Det betyder at sikre de ressourcer, der kræves – f.eks. økonomi, materiel og personel – for, at uddannelsesstederne kan gennemføre uddannelserne.

De, der skal omsætte Stabens visioner til praksis, er sektionscheferne på Hjemmeværnsskolen. Derfor er de Stabens tætteste samarbejdspartnere.

Aktuelle projekter i Staben er etablering af fagcentre, hvor hvert af de 5 uddannelsescentre er blevet specialist inden for et bestemt fagområde. Derudover har Staben gang i et tværgående projekt, som skal skabe en rød tråd i uddannelserne. Den frivillige skal, når han starter i Hjemmeværnet til, at han måske ender med at stå som chef, kunne se den røde tråd i sin uddannelsesvej – uanset om det er inden for det operative, det ledelsesmæssige eller det administrative.

Chef for Hjemmeværnsskolen, oberst Flemming Meinertz foran BYG 5.


Stabschef og oberstløjtnant Kent Mikkelsen.


Myndighedsbefalingsmand og chefsergent Henning Thisgaard (til højre).


Feltpræst Thue Jensen.

​​Planlægningssektionen

Planlægningssektionen (i daglig tale PLA) er placeret i BYG 5 i Nymindegablejren og styrer Hjemmeværnsskolens produktion.

Skolechefen, Hjemmeværnskommandoen, eller andre myndigheder, der har en opgave, som de ønsker, at Hjemmeværnsskolen (HVS) skal løse, sender et direktiv, hvorefter PLA prioriterer og analyserer, om det er en opgave, som HVS skal påtage sig. Er det det, videregiver PLA opgaven til rette.

Sektionens tætteste samarbejdspartner er Hjemmeværnskommandoen, og den er bindeleddet mellem sektionerne på HVS, eftersom opgaverne går via PLA.

Aktuelle projekter i PLA er det internationale samarbejde – f.eks. i Baltikum, i USA og vores stabiliseringsoperationer. Der er også ved at blive lagt sidste hånd på AKOS 2022, og det første spadestik til AKOS 2023 er allerede taget.

Kommunikation/Presse, HR og Økonomi varetages også i PLA.


 

Næstkommanderende, major Jesper Olesen taler med chefen for Planlægningssektionen, major Lars Hager, med chefens mange jagttrofæer i baggrunden.​


Chef for Planlægningssektionen, major Lars Hager.


Bente T. Jørgensen har i mange år styret Hjemmeværnsskolens økonomi, men har fornyeligt skiftet til HR. Indtil en ny økonomimedarbejder tiltræder d. 1/1-22 varetager Bente stadigvæk økonomien på Hjemmeværnsskolen.​

​Driftssektionen 

Driftssektionen (i daglig tale Drift) er placeret i BYG 5 og er Hjemmeværnsskolens praktiske gris.

Kursusadministration er en af sektionens vigtigste opgaver. Det vil sige at sørge for, at kursisterne bliver indkaldt, rettidigt får de rigtige informationer og får tilskrevet Q, når kurset er gennemført. Driftssektionen sørger også for logistikken – f.eks. klargøring af materiel og køretøjer, der skal bruges under kurserne.

Sektionens tætteste samarbejdspartnere er uddannelsescentrene, der står for gennemførelsen af Hjemmeværnsskolens kurser. Derudover har den også et tæt samarbejde med ISS samt Forsvarets Ejendomsstyrelse. Sidstnævnte skal sikre, at faciliteterne er til rådighed.

Aktuelle projekter i Drift er Forsvarets nye indkøbsprocesser og udrulning af ressourcestyringsværktøjet. Et andet projekt er optimering af kursusadministrationen, som løbende justeres. ISS’ tilbagetrækning fra Forsvaret er også noget, som Driftssektionen holder øje med, da det kan få betydning for Hjemmeværnsskolen. 




Specialarbejder, Steen Hansen, i gang med at pakke materiel.



Chef for Driftssektionen, major J. Christian Bang Nielsen og overassistent, Merete Kjær.



Materielforvalter, Knud Bakkensen, i depotet.​​​​


Materielassistent, Erik Thomsen, i depotet.


Overassistent, Michaela Dueholm, bag computeren.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring