Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mød sektionerne: Studie- og Udviklingssektionen, Uddannelsessektionen og LI/LL-elementet

"Mød sektionerne" er en lille serie, hvor vi præsenterer hver sektion på Hjemmeværnsskolen, så du kan få et indblik i deres daglige arbejde.

20-11-2021

​Denne gang kan du møde Studie- og Udviklingssektionen, Uddannelsessektionen og LI/LL-elementet.

Studie- og Udviklingssektionen

Studie- og Udviklingssektionen (i daglig tale STU) bor i BYG 8, og det er her, hvor vores kurser bliver skabt.

Sektionens vigtigste opgave er at udvikle de kurser, der er behov for, så den frivillige bliver klædt godt på til at kunne løse sine opgaver i Hjemmeværnet. Derudover justerer STU løbende vores nuværende kurser, så de altid er opdateret efter den nyeste læring og det operative behov, som naturligvis udvikler sig med tiden.

Studie- og Udviklingssektionens tætteste samarbejdspartnere er uddannelsescentrenes fagansvarlige, PLA, hvor STU modtager sine opgaver fra, og LI/LL, der arbejder med evaluering af kurserne. Medarbejdere i STU fungerer som projektledere. Derfor er sektionen også afhængig af den faglige viden, der findes i strukturen – ansatte såvel som frivillige.

Aktuelle projekter i STU er udviklingen af uddannelsesplanlæggerkursus og NK/UDSTOF-uddannelser samt to kurser til Flyverhjemmeværnet – ”Security Force”-uddannelse og ”Military Working Dog”-uddannelse. Oveni det er STU også i gang med at implementere det nye skolescenarie på de taktiske kurser, gennemføre de sidste pilotkurser på ledelses- og informationsområdet, udarbejde et nyt FELS-kursus til radiosimulation og lave små videopræsentationer (i samarbejde med LI/LL) af alle Hjemmeværnsskolens kurser, som løbende ligges ud på HJV.DK.

Hjemmeværnsskolens grafiske design varetages også i STU.

 
Kaptajn og næstkommanderende Christian Nissen-Petersen under en briefing.

 
Kaptajn Mads Skafte Christensen.



Fra venstre: Sagsbehandler Gitte Henneberg, Grafisk Designer Camilla Frost og Kaptajn Christian Nissen-Petersen.


Gitte Henneberg er her i gang med at udarbejde "Sailor radiosimulator- og træner", som er et nyt FELS-kursus i læren om, hvordan 2 radioer virker og, hvor kursisten også kan træne sine radiofærdigheder.


Uddannelsessektionen

Uddannelsessektionen (i daglig tale USEK) er placeret i BYG 8, og kan sammenlignes med vores uddannelsescentre rundt i landet.

Sektionen er vores Fagcenter Chefuddannelse og står for gennemførelsen og vedligeholdelsen af de kurser, der ligger på chefniveau – f.eks. chefkurser, ledelseskurser og chefkurser i regi af SAMSKANDIA, der er et nordisk samarbejde.

Derudover har sektionen en stor produktion af instruktørkurser, som også gæstes af kursister fra politiet og det øvrige forsvar. Instruktørkurserne er også bredt efterspurgte i udlandet. Seneste er Grundlæggende Instruktørkursus blevet afholdt i Ukraine og Kenya. Skydning, Sundheds- og Træningsvejlederuddannelsen og Kursus i Stabsmetodik hører også under USEK.

Uddannelsessektionens tætteste samarbejdspartere er PLA, der beslutter, hvor mange af de pågældende kurser, der skal afholdes, og STU, der skaber og leverer kurserne.

I øjeblikket er de aktuelle projekter i USEK udarbejdelsen af Sommerkursus 2022 og Instruktørsamling (i samarbejde med LI/LL), der afholdes i denne weekend.


Chefen for Uddannelsessektionen, major Søren Rich (til højre), under en tale.


Kursusansvarlig for instruktørkurserne, Gitte Kvist (til venstre) under det seneste Grundlæggende Instruktørkursus på Hjemmeværnsskolen.


Kaptajn Anders Tornby under sin seneste udsendelse, der gik til Israel. Anders er desuden den nye ansvarlige for Sommerkursus.


LI/LL-elementet

Lessons Identified/Lessons Learned-elementet (i daglig tale LI/LL) bor i BYG 8 og er en lille trekløver bestående af chef for LI/LL-elementet, major Torben Nygaard, kaptajn Martin Holstebro og kontorfuldmægtig Heidi Jespersen.

LI/LL-elementets 3 primære opgaver er:

• Lessons Identified/Lesson Learned: En løbende og systematisk erfaringsindhentning, bearbejdning og forankring, så erfaring kan omsættes til udvikling.

• HR Frivillig: Bemandingsstrategi og kompetenceudvikling af Hjemmeværnsskolens instruktørkorps.

• Kvalitetssikring af Hjemmeværnets uddannelsessystem.

De tætteste samarbejdspartnere internt er Studie- og Udviklingssektionen og Marinehjemmeværnssektionen, hvor kurserne skal udvikles/videreudvikles. Derudover er uddannelsescentrene også nogle tætte samarbejdspartnere, når LI/LL skal erfaringsindhente fra kurserne og i forhold til skolens instruktørkorps.

Af aktuelle projekter fylder weekendens instruktørsamling en hel del. I december køres en intern kvalitetssikring, hvor elementet skal gennemgå alle uddannelsesdokumentationer, der skal opdateres. Endvidere har LI/LL lige, som noget nyt, afsluttet bemandingsprocessen, hvor instruktørerne har haft mulighed for at komme med ønsker til, hvor de gerne vil være instruktør til næste år.



Chef for LI/LL-elementet, major Torben Nygaard, på sit kontor i Nymindegab.


Kaptajn Martin Holstebro.


Kontorfuldmægtig Heidi Jespersen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring