Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Premiere på TAK 1 - Kom med på øvelse i objektnærsikring

BILLEDSERIE: TAK 1 for gruppeførere og delingsførere er et af Hjemmeværnsskolens nye tiltag. Kom med, når kursisterne er på øvelse i objektnærsikring i Finderup Øvelsesterræn.

23-08-2019

​​​​​​​​​​​​​​af Hasna Eggers

I dag er 6 gruppeførerkursister (GF), 3 delingsførerkursister (DF) og 4 momenter samlet på Finderup Øvelsesterræn, hvor de er i gang med nogle af de sidste øvelser på TAK 1, som de startede op på i fredags i Oksbøl. 

Store dele af TAK 1 foregår i samvirke mellem gruppefører og delingsfører. Det gælder også dagens øvelse i objektnærsikring, der går ud på at hindre modstanderen i at komme over broen. Det betyder med andre ord, at broen skal sprænges, så den ikke er tilgængelig for fjenden. 

Til opgaven er der derfor bestilt en ingeniør. Han skal sprænge broen, men først skal han gøre sprængstoffet klart under broen.

​​Ingeniøren (til højre) og delingsføreren (til venstre)​ gennemgår ø-ordren for at sikre, at det hele stemmer overens.


 ​Broen, der skal springes for at hindre, at fjenden kan komme over den.


Ingeniøren klargør sprængstoffet under broen. 

TAK 1's øvelse foregår i samarbejde med infanteriøvelsen, VIDAR. Her på kommandostationen (KSN) har de overblik over soldaterne i felten. Det er også her, at taktikken lægges. Det gælder altid om at tænke fremad og sætte sig i fjendens sted for at kunne lægge den taktik, der i sidste ende kan nedkæmpe ham.

  

Kort over området, hvor kampen befinder sig.


 

Taktikken lægges for at nedkæmpe fjenden.


 

Soldat i forbindelse med sine kammerater ude i felten.

I mellemtiden har gruppeførerne modtaget delingsførernes befaling, som de skal arbejde videre på. Efterfølgende skal kampen indøves.

 


 

 



Efter kursisterne har indøvet kampen, sprænger ingeniøren broen, så fjenden ikke kan komme over den... ​​men det betyder ikke, at øvelsen er forbi. Her til aften støder endnu 13 momenter til, og gruppeførerne går i beredskabsområde for at genopbygge kampkraften, mens delingsførerne forbereder morgendagens kamp fra stilling. 

Kurset slutter i morgen eftermiddagen, hvor kursisterne kører tilbage til Oksbøl og holder en afslutning. 
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring