Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Bykamp

Årets tema for kompagniet er bykamp, samstemmende med de udstukne linjer fra distriktet. Startskuddet gik tirsdag aften, hvor en snes medlemmer plus ”Amok” var mødt op.

21-01-2015
Tekst & foto: Webredaktør J. Krätz Andersen.
 
 Aftenen var lagt i hænderne på Kasper, som efter Kims velkomst stillede spørgsmålet, hvor mange folk der skulle til at nedkæmpe 1 mand i et etplans hus, det blev sat på plads og så kastede han folket ud i en opgave, hvor der skulle laves et rids af hjemmeværnsgården; 10 minutter, værsgo og ingen mulighed for at gå rundt og se hvordan døre og vinduer, køkken og andre rum egentlig var anbragt i forhold til hinanden. Lidt skræmmende at man faktisk ikke aner hvordan gården er bygget.

Teoretisk gennemgang inden "live-udgaven!"
 
 Næste trin var gennemgang af prioriterede indgange og hvordan man opførte sig i forhold til hinanden, Magnetbrikker gjorde det ud for geværskytte 1, 2, 3 osv., hvorfor man gjorde sådan og ikke sådan. Det gav en del snak frem og tilbage, hvor på man gik over til den uundværlige kaffe og hyggesnak, inden teorien skulle overføres til praksis.
 
  Kasper foretog en opstilling af en 10 mands gruppe, der blev tildelt roller og man fik fattet våbnene, selvfølgelig uden bundstykker, anlagt pandelamper og man trak uden for i mørket. Indendørs blev lyst slukket og Nina anbragt i en hundetransportkasse stående i pudserummet, som eneste moment i øvelsen. Kasper gentog hurtig de elementære principper og så trak gruppen ind.
 
 Under skriveborde, bag papkasser, i køleskabe, og i skabe, måske også oven på reoler, bag sofaer, intet må blive overset, alt skal undersøges i hvert enkelt rum, for at sikre man ikke lade en fjende til at skade en selv. Selve rensning af rummene gik udmærket, desværre tænkte man ikke på, at transportkassen kunne rumme en mindre person som Nina, så hun kunne teoretisk have gjort stor skade som fjende.
 
 Okay, gruppen blev sat udenfor igen og nu skulle man have hjælp af Lises hund Amok! Inde i det sidste lokale havde man sat Bernd, Paul-Erik og Kim, siddende som gidsler. Så startede gruppen, dog efter at have lavet en indramning af
bygningen, dette indgik ikke i første omgang. Amok gik ind og satte ”livet” på spil som den første i hvert rum efterfulgt af geværskytter, som foretog sikring af rummet løbende. De tre mand blev fundet og ført ud under bevogtning, men man foretog ikke visitering af gidslerne, det havde måske været godt!
 
   
 Gad vide om man må bide i fotografen! 
 
Mødetiden blev godt nok overskredet med 50 minutter, men det var faktisk på opfordring af deltagerne, så var der tid til at lavet den sekvens med Amok, og med det engagement der blev vist i løbet af aftenen, stod det klart, at man virkelig havde taget folk med storm. 
 
 Uddannelsen udbygges naturligvis løbende og afsluttes med en større øvelse, hvor tingene bliver lavet i eksempelvis Brikby eller Tovby.


Aktionen lykkedes; alle overlevede!

Fakta

Husk salonskydnoing hver onsdag og næste udendørs skydning er den 31. januar på Munklinde Skydebane.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring