Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hogager marked 2015

Kompagniet valgte for første gang at deltage på Hogager Marked, hvor formålet var at hverve bredt til Hjemmeværnet, herunder hundetjenesten.

06-08-2015

​KC & webredaktør

 Standen var indrettet med en åben udstillingspavillon og en lukket pavillon hvor vi kunne sidde uforstyrret hvile, drikke kaffe eller forpleje i toholdsskift, mens besøgende på udstillingsstanden blev informeret af de ledige hold. Standen var indrettet med en åben udstillingspavillon og en lukket pavillon hvor vi kunne sidde uforstyrret hvile, drikke kaffe eller forpleje i toholdsskift, mens besøgende på udstillingsstanden blev informeret af de ledige hold.

 Begge pavilloner stod tæt op hinanden og gav således god mulighed for at følge med i alt hvad som foregik i og omkring standen.

 
 Ved middagstid, begge dage var der et par timer med hunde på standen for at trække publikum til – Jan E. Larsen fra HVKHES hjalp til om lørdagen med opvisning i hvad han kunne med sin hund. Der blev vist bidearbejde, passage af trappestige samt transport af hund på cykel.
Alle shows blev beundret af publikum og var til stor morskab på pladsen og trak mange mennesker hen på vores stand.
 
 Inge Lise deltog med Balder om lørdagen og han var således i sit es da mange voksne og børn ikke kunne holde fingrene fra ham. Dette blev selvfølgelig udnyttet til at vise og fortælle om Hjemmeværnet.
 Ved lejligheden havde vi opstillet et glas med afskudte patroner så besøgende kunne gætte hvor mange der var i glasset og således deltage i en konkurrence. Hundeførerne fortalte om Hjemmeværnets hundetjeneste og hvilke krav der var til dette – hvilket overraskede mange.

 Alle som deltog på standen gjorde et fantastisk stykke arbejde med at oplyse om Hjemmeværnet og mit skøn er at mellem 200 - 400 besøgte os i weekenden hvoraf ca. 1/3 var børn – en stor succes – kan man roligt sige.
 Mange fra kompagniet var med for første gang og efterhånden som tiden gik, udviklede alle sig med opgaven. Jakob fortalte om boot camp LPU som han netop havde gennemført to uger forinden og Nasif, Jesper og Dennis fortalte om deres HJV tid og kædede det fint sammen med deres tid som HBU-er. Vi andre; Egon, Nina, Mark og jeg fortalte ”soldaterhistorier” godt krydret med fokus på at hverve og oplyse om Hjemmeværnet.
 
 Presset på standen var størst om lørdagen lige over middag og der var kun korte perioder hvor vi kunne hvile snakketøjet lidt.
 
 Vi fik en lille snes tilkendegivelser fra folk som ønskede at vide mere eller direkte melde sig ind i Hjemmeværnet hvilket er meget tilfredsstillende.
 Vi vurderer at ca. 5 -8 personer kommer til den efterfølgende orienteringssamtale i næste uge
Resten tilfalder andre kompagnier i og uden for distriktet, men det vigtigste er at vi forhåbentligt nye kollegaer og medlemmer til Hjemmeværnet uanset hvor de kommer til at gøre tjeneste.
 
 Udover at hverve, blev der oplyst meget om Hjemmeværnet og mange mennesker gik hjem med en større og mere positiv oplevelse end da de kom.
 
 Grundet den store succes, har vi besluttet at gentage aktiviteten til næste år og at vi ved denne lejlighed udvider arrangementet i samråd med INFOELM ved HDMVJ. Arrangøren af Hogager markedet bad os om at lave flere shows med hunde, soldater m.m. til næste år gerne krydret med flere forskellige køretøjer. Deres håb eller ønske var så at det kunne trække endnu flere mennesker til markedet.
 
 Endnu engang tak til alle som hjalp til på standen – uden jeres indsats var det aldrig blevet en succes.
Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring